CHP'de yeni kriz: 'WhatsApp'ım çalındı' dedi, tartışmaların fitilini ateşledi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in 'WhatsApp hesabım çalındı' açıklamasını yapmasının ardından 'Parti içinde yeni bir kriz mi var?' sorusu akıllara geldi. Öyle ki; Yücel'in, parti vekillerinin bulunduğu gruptan çıkarıldığı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2024 14:47 GÜNCELLEME 21.08.2024 15:03 SİYASET
CHP'de yeni kriz: 'WhatsApp'ım çalındı' dedi, tartışmaların fitilini ateşledi
CHP'de yeni kriz: 'WhatsApp'ım çalındı' dedi, tartışmaların fitilini ateşledi

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; 'WhatsApp hesabının başka kişilerce ele geçirildiğini' iddia etti. 

Deniz Yücel, yaptığı paylaşımda "WhatsApp hesabım maalesef kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Yücel'in bu açıklamasının ardından parti içinden yeni bir hamle geldi.

GRUPLARDAN ÇIKARTILDI

Yücel, açıklamasıyla eş zamanlı olarak CHP’li vekillerin olduğu gruptan da çıkarıldı. CHP'nin bir yandan da gruptan bilgi sızıp sızmadığına dair araştırma yapmaya başladığı belirtilirken yaşanan tüm gelişmeler 'Parti içinde yeni bir kriz mi var' sorusunu akıllara getiriyor.

Yücel ilk yaptığı açıklamada; hesabını geri almak ve güvenliği sağlamak için gerekli adımları atacağını belirtmişti. Hesabın geri alınıp alınmadığı ve Yücel'in konuya ilişkin şikayeti olup olmadığı bilinmiyor.

ÇALINTI İDDİASININ ARDINDAN GİZEM SÜRÜYOR

Deniz Yücel’in açıklamasında dikkat çeken nokta ise “Hesabımı geri almak ve güvenliği sağlamak için gerekli adımları atıyorum” ifadeleri oldu.

Öyle ki; WhatsApp uygulamasından hızlıca müdahale edip aynı anda başka oturumların kapatılabileceği biliniyor.

WhatsApp’ı tamamen telefondan silip yeniden yükleyerek diğer oturumlar da kapatılabilirken, Yücel’in bu konuda hangi adımları attığı da gizemini koruyor.

WHATSAPP HACKLENEBİLİR Mİ?

Dijital dünyada sosyal medya hesaplarının çalınması sıkça gündeme gelirken, WhatsApp'ın hacklendiği iddiası çok sık duyulmuyor.

Sosyal medya uygulamalarında bir kişinin hesabı ele geçirmesi için mail adresi ve şifreyi biliyor olması yeterli olurken, WhatsApp’ta ise durum çok farklı. WhatsApp'ın telefon numarasını dikkate alan bir uygulama olduğuna vurgu yapan uzmanlar, hesap sahibinin isteği dışında herhangi bir yerden giriş yapılmasının mümkün olmadığını ifade ediyor. Uzmanlara göre, hesabı çalacak kişinin öncelikli olarak telefon numarasına sahip olması gerekiyor. Siber Güvenlik Uzmanı Ersin Çahmutoğlu da, bu durumu bir banka hesabının ele geçirilmesine benzetti.

KAYNAK : YENİŞAFAK
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • konuk 4 hafta önce Şikayet Et
    bunlar birde devleti yönetmeye talip, daha Whats App a sahip çıkamıyor.
    Cevapla
  • Muşlu Efe 4 hafta önce Şikayet Et
    What sap numara ile doğrulanıyor yani hattıda çalınmıştır o zaman whatsap çalınsa bile anında doğrulama kodu alıp tekrar yükleniyor başka bir şey var bekleyip görelim
    Cevapla
  • yOrum cu 4 hafta önce Şikayet Et
    Kim çaldı ise hemen geri versin adamın fastap hesabını.
    Cevapla
  • Derzeit 4 hafta önce Şikayet Et
    WhatsApp hesabının Qkodu kopyalama haricinde calinamayacagini bilemiyecek bir Avukat :))
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    okkali yalannnn sasirdikmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR