Yalancının mumunu AK Parti söndürdü! İBB, İstanbul halkını bakın nasıl kandırmış

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Üsküdar Vaniköy'deki izinsiz inşaata ilişkin 16 Ağustos'ta suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan İBB'nin bu beyanının gerçeği yansıtmadığını ve böylece kamuoyunun yanıltıldığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2024 00:01 GÜNCELLEME 25.08.2024 10:01 SİYASET
Yalancının mumunu AK Parti söndürdü! İBB, İstanbul halkını bakın nasıl kandırmış
Yalancının mumunu AK Parti söndürdü! İBB, İstanbul halkını bakın nasıl kandırmış

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Üsküdar Vaniköy Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki izinsiz inşaata ilişkin 16 Ağustos'ta suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) bu beyanının gerçeği yansıtmadığını ve böylece kamuoyunun yanıltıldığını bildirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kabaktepe, İBB'nin, Vaniköy'deki kaçak yapılaşmaya ilişkin açıklamasının doğru olmadığını ifade etti.

Yalancının mumunu AK Parti söndürdü! İBB, İstanbul halkını bakın nasıl kandırmış

'İBB'NİN SUÇ DUYURUSUNU ÇOK DAHA ÖNCEDEN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BEYANI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

Kabaktepe, şunları kaydetti:

"İBB, 16 Ağustos'ta suç duyurusunda bulunduğunu iddia etmiştir. Fakat 22 Ağustos'ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca gerçekleştirilen denetim sonrası, aynı gün saat 16.41'de suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundukları tespit edilmiştir. Bu durumda İBB'nin, suç duyurusunu çok daha önceden gerçekleştirdiği beyanı gerçeği yansıtmamaktadır. Bu durum, İBB'nin kamuoyuna yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğini açıkça ortaya koymaktadır."

Yalancının mumunu AK Parti söndürdü! İBB, İstanbul halkını bakın nasıl kandırmış

GERİYE DÖNÜK BELGELERLE MANİPÜLASYON VE KAMUFLAJ

İBB'nin kaçak yapılaşmayla ilgili hazırladığı yapı tadilat tutanağında "basit onarım belgesi"nden bahsedilmesi gerektiğini belirten Kabaktepe, "Ancak İBB tarafından 16 Ağustos'ta düzenlendiği iddia edilen bu tutanak, gerçekte 22 Ağustos'taki suç duyurusuna dayanarak geriye dönük hazırlanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğünün denetiminin ardından İBB aceleyle geriye dönük bir yapı tadilat tutanağı oluşturmuştur. Tutanağın hızla ve geriye dönük hazırlandığı, tutanakta yer alması gereken birçok detayın eksik olmasıyla açıkça görülmektedir." ifadelerini kullandı.

'İBB YÖNETİMİ BİR KEZ DAHA GERÇEĞİ ÇARPITARAK İSTANBUL HALKINI KANDIRMA YOLUNU SEÇMİŞTİR'

Kabaktepe, yaşananların, İBB yönetiminin İstanbul halkına ne denli büyük bir saygısızlık içinde olduğunu gösterdiğini kaydederek, paylaşımını şöyle tamamladı:

''Tıpkı geçmişte Fazilet Durağı yalanında olduğu gibi, İBB yönetimi bir kez daha gerçeği çarpıtarak, İstanbul halkını kandırma yolunu seçmiştir. İstanbul halkı, böylesi çelişkili ve yanıltıcı bir yönetimi hak etmiyor. Şeffaflık ve dürüstlükten uzak bu anlayışı kınıyor, İBB'yi halkı doğru bilgilendirmeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum. Son olarak, İBB yönetiminin her meseleyi oldubittiye getirme çabasını esefle karşılıyoruz. Bu tür yaklaşımlara karşı İstanbul halkının hukukunu korumaya devam edeceğiz."

Yalancının mumunu AK Parti söndürdü! İBB, İstanbul halkını bakın nasıl kandırmış

Boğaz'da inşaat skandalı! Bakanlık harekete geçti... O arsanın sahibi bakın kim çıktıBoğaz'da inşaat skandalı! Bakanlık harekete geçti... O arsanın sahibi bakın kim çıktı

Boğaz'da bir kaçak yapı dahaBoğaz'da bir kaçak yapı daha

Bakan Kurum'dan Vaniköy'deki izinsiz inşaata ilişkin açıklamaBakan Kurum'dan Vaniköy'deki izinsiz inşaata ilişkin açıklama

İstanbul Boğazı'nın kalbi Rus oligarka peşkeş mi çekildi? İmamoğlu ve Dedetaş detayıİstanbul Boğazı'nın kalbi Rus oligarka peşkeş mi çekildi? İmamoğlu ve Dedetaş detayı

Üsküdar'daki villanın kaçak yapılaşmasında 'yerel seçim' ayrıntısıÜsküdar'daki villanın kaçak yapılaşmasında 'yerel seçim' ayrıntısı

Bakanlık harekete geçti! Vaniköy'deki kaçak inşaat ile ilgili yeni kararBakanlık harekete geçti! Vaniköy'deki kaçak inşaat ile ilgili yeni karar

Para kulesinden villa yalanına! Yine o isim çıktıPara kulesinden villa yalanına! Yine o isim çıktı

Vaniköy'deki 'kaçak' rezalete sesler yükseliyor: Bu meydan okumanın arkasında kim var?Vaniköy'deki 'kaçak' rezalete sesler yükseliyor: Bu meydan okumanın arkasında kim var?

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 130 TÜMÜ
  • Mahmut 3 hafta önce Şikayet Et
    ekrem istanbul nimet nimet. para kuleleri, peşkeş.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    İBB Yalan yalan algı başka bir şey yok
    Cevapla
  • Adem Bey 3 hafta önce Şikayet Et
    Yalanda sınır tanımıyor. Neden yalan söylemesin ki? İnandığı hesap vereceği bir kutsalı yok ki!
    Cevapla
  • Serdar 3 hafta önce Şikayet Et
    Tamam gerçeği çarpıtmışlar, yalan atmışlar, kandırmışlar, dezenformasyon, manipülasyon, iftira.. hep yapıyorlar ve yapacaklar.. Peki ceza görüyorlar mı? Yok.. Sadece kınama.. Onların umurlarında değil, yüzsüzün yüzüne tükürsen ne olacak... Yalana, iftiraya, provokasyona, iftiraya neden ceza olmaz bu ülkede? Devlet neden milleti bunların hırslarına, oyunlarına terkeder.. yazıklar olsun
    Cevapla
  • Cezmi 3 hafta önce Şikayet Et
    Yalan haberle algı oluşturan, manüple eden ler, görevi ne olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Böyle saçmalık olurmu hukuk nerde. Yalan la gemi sürenlerin derhal icabına bakılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR