Özel-Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası kulisler hareketlendi... 'Ön seçim' resti

Geçen günkü görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Lideri Özel'e, "Sizi örgüt seçtiyse ön seçimden kaçmayın" ve "Adayların belirlenmesindeki yöntemi demokratik usul ve teamüllere göre yerine getirin" dediği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2024 17:47 GÜNCELLEME 03.09.2024 18:05 SİYASET
Özel-Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası kulisler hareketlendi... 'Ön seçim' resti
Özel-Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası kulisler hareketlendi... 'Ön seçim' resti

CHP Genel Merkezi'nin hazırladığı tüzük taslağının sosyal medyaya sızmasından sonra ana muhalefette kulisler hareketlendi. Tüzük Kurultayı öncesinde Ankara Mogan'da bir görüşme yapıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski lider Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğindeki görüşmeye, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erol da katıldı.

BASINDAN OKUDUK

Edinilen bilgiye göre, Özel, Kılıçdaroğlu'na tüzüğe nihai halinin verilmediğini söyledi. Özel, 5 Eylül'de Tüzük Hazırlığı Komisyonu'nun taslağı hazır hale getireceğini ifade ederek, basında çıkan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu ise Özel'e, basına sızan taslaktan okuduğu kadarıyla genel merkezin teşkilattan ve ön seçimden kaçınılan bir tutum sezdiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Sizi örgüt seçtiyse ön seçimden kaçamayın" eleştirisinde bulunarak, "Adayların belirlenmesindeki yöntemi demokratik usul ve teamüllere göre yerine getirin" dedi. Özel, Kılıçdaroğlu'na "Kendi döneminizde ön seçimler yaygın değil eleştirisini" getirdi, Kılıçdaroğlu, ise "Ön seçim gerektiği vakit yapıldı" yanıtını verdi.

CHP lideri Özel'den tuhaf açıklama: Erdoğancılık oynamıyoruzCHP lideri Özel'den tuhaf açıklama: Erdoğancılık oynamıyoruz

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu sorusuna ilginç cevap: Av sezonu açıldı...Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu sorusuna ilginç cevap: Av sezonu açıldı...

'SEKRETER' ELEŞTİRİSİ

Görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun Özel'e, "Ön seçimi hakim ya da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) denetiminde yapılmasının doğru olacağını" ve "Genel sekterlik makamının güçlendirilmesinin yerine örgütlerin güçlendirilmesinin gerektiğini" söyledi. Yine taslakta il başkanlarının genel başkana bağlı hale getirilmesi de Kılıçdaroğlu tarafından eleştirildi.

İMAMOĞLU'NA KARŞI DESTEK İSTEDİ

Kılıçdaroğlu, Özel görüşmesinde liderlik ve Cumhurbaşkanlığı adaylığının konuşulmadığı öğrenildi. Ancak CHP liderinin, eski genel başkandan delege noktasında destek istediği bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun Özel'den daha çok delegeye sahip olduğu, bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı güç birliği yapılmasını teklif ettiği iddia edildi.

ÖNERİLERİ DİNLEDİK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de görüşmeye dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Özel, paylaşımında, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam yemeğinde bir araya gelerek, tüzüğümüzde yapacağımız değişikliklere ilişkin önerilerini dinledik" ifadesini kullandı.

ÖZEL TÜZÜĞÜ SAVUNAMADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Parti Meclisi ve Meclis Grubu ile Genel Merkez’de bir araya geldi. Tüzük değişikliği noktasında, muhaliflerin de görüşlerini alan Özel, parti tüzüğüne son halinin verilmediğini söyledi. Özel'in tüm gayretlerine rağmen gizlediği tüzük taslağının sızmasından sonra durumu toparlama çabasına girdiği kaydedildi.

Yeni Şafak'ın partili kaynaklardan edindiği bilgilere göre, parti içi muhalefet Özel'e, 'CHP tüzüğü demokratik olsun derken daha anti demokratik bir tüzüğe dönüşecek' eleştirisini getirdi. Muhalifler, tüzüğün delegasyondan gelen talepleri içermediğini bu nedenle de demokratik olmadığını söyledi. Özel'in eleştirilere yanıt vermekten çok 5 Eylül'e işaret ederek, "Tüzük nihai haline hazırlık komisyonundan sonra kavuşacak" dedi. Kaynaklar, "Özel de tüzük taslağını savunamadı. Görünen o ki bu taslağı bize Büyük Kurultay'a dayatma yoluyla kabul ettirmeye çalışacak" ifadelerini kullandı.

TABAN TATMİN OLMAZ

Kaynaklar, "Yeni tüzük, genel merkezin ve genel başkanın yetkilerini attıran bir tüzük. CHP'nin tabanını tatmin etmez ama Genel Merkez yönetimini tatmin eder" değerlendirmesinde bulundu. CHP'de başını İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı'nın çektiği parti içi muhalefet, tüzük taslağını anti demokratik buluyor.

KAYNAK : YENİ ŞAFAK
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Halil 2 hafta önce Şikayet Et
    Vah vah keMAL’in 6+1 zillet masası vardı, şimdide chdem’in başına kim geçecek, cumhur adayı kim olacak diye dörtlü cambaz masası oluşturdular, yiyin bir birinizi kuklalar…!!!
    Cevapla
  • Rektus 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu halk chp ye reisi cumhur makamını vermez. Acele etmeyin.
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 hafta önce Şikayet Et
    Vay Arkadaş Bunlar İktidar Olsa Partiyi Ne Yapacaklar Acaba :D
    Cevapla
  • Bülent 2 hafta önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu piyasaya çıktı çok hayra alamet değil
    Cevapla
  • Torun 2 hafta önce Şikayet Et
    Ak parti sonrası yönetimi planlıyorlar.Güçlü Cumhur başkanı ülkeyi istediği gibi yönlendirir. Bunu iyi biliyorlar ve planlı programlı yürüyorlar. Ak parti ve bakanları da altın tepside bu ittifaka ülkeyi sunmak için ne kadar batak var dahada batiriyorlar. Bu vizyonsuzlari ABD mi göreve atıyor acaba. Murat kurumu ABD mi destekliyor. Biz kapıdan atıyoruz ak parti pencereden alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR