Devlet Bahçeli hakkında çirkin iddia! MHP'den yeni açıklama geldi

Sosyal medyada organize bir şekilde dün yapılan 'Devlet Bahçeli öldü' paylaşımlarının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’den yeni açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2024 15:50 GÜNCELLEME 13.09.2024 15:50 SİYASET
Devlet Bahçeli hakkında çirkin iddia! MHP'den yeni açıklama geldi
Devlet Bahçeli hakkında çirkin iddia! MHP'den yeni açıklama geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik dün sosyal medya üzerinden bir algı operasyonu yapılmış ve Bahçeli'nin hayatını kaybettiği yönünde paylaşımlar yapılmıştı.

MHP dün gece bir açıklama yaparak paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtmişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

"Genel Başkanımızı hedef alan ve sosyal medya üzerinden yürütülen dezenformasyonla alakalı çabalar partimiz tarafından tespit edilmiş ve gerekli bilgiler (dezenformasyonu üreten ve yayan sosyal medya hesapları) İçişleri Bakanlığı ile paylaşılmıştır. Emniyet Teşkilatımız konuyla ilgili tahkikatlarını vakit kaybetmeksizin başlatmıştır."

MHP'DEN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

MHP'den konuyla ilgili yeni bir açıklama daha yapıldı ve FETÖ'ye dikkat çekildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle ilgili bazı sosyal medya platformları üzerinden dolaşıma sokulan dezenformatif içeriklerin FETÖ'ye müzahir X hesaplarınca yayılmasının amaçlandığının değerlendirildiğini bildirdi.

Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yapılan kapsamlı çalışma ve analizler sonucunda, Bahçeli'ye ilişkin dezenformasyonda rol alan 3 bin 776 hesap arasından 1179'unun bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesap, 2 bin 597'sinin ise isimli hesap olduğunun tespit edildiğini belirtti.

7 HESAP YÖNETİCİSİ TESPİT EDİLDİ

Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bunun yanında aynı kapsamda faaliyet yürüten önde gelen hesap sahiplerinin analiz ve arşiv kayıtlarında halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, hakaret, tehdit, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma ve cumhurbaşkanına hakaret gibi suçlamalarından daha önce işlem yapıldığı belirlenmiştir. Ayrıca bahse konu dezenformatif içeriklerin bazı sosyal medya platformları üzerinden dolaşıma sokulduğu görülmüş olup, FETÖ'ye müzahir Twitter (X) hesapları tarafından yayılmasının amaçlandığı da değerlendirilmiştir."

FETÖ iltisaklı hesaplardan konuya ilişkin paylaşımlarda bulunulduğunun anlaşıldığını belirten Özdemir, "Konuyla ilgili çalışmalar devam etmekte olup, öne çıkan 7 hesap yöneticisi tespit edilmiş ve bunlar hakkında gerekli işlemler devam etmektedir." bilgisini verdi.

 

KAYNAK : AA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    Şimdi onlar ölmeli
    Cevapla
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    Rabbim Devlet Begimize uzun sağlıklı ömürler versin
    Cevapla
  • realist 4 gün önce Şikayet Et
    Kullu nefsin zaikatil mevt summa ileyne turcaun her nefis ölümü tadacaktır sonra yaradana döndürülecektir öbür tarafta ben dahil hesabımızın kolay olmasını diliyorum
    Cevapla
  • Adana'lı 4 gün önce Şikayet Et
    Acımayın bu hain feröcülere, pkk danda tehlikeliler vatan hainileri.
    Cevapla
  • Champ 4 gün önce Şikayet Et
    Rabbim bu asılsız söylentileri çıkarıp yayanların ve algı operasyonu yapanların ömründen alıp sana versin İnşallah koca reis....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR