Muhalefetin yeni bombası! Seçime 4 yıl kala 'Babacan ile Davutoğlu anlaştı' iddiası

İddialara göre, DEVA Partisi ile Gelecek Partisi birleşecek. 2028'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ahmet Davutoğlu cumhurbaşkanlığına aday gösterilecek. Ali Babacan ise genel başkanlık koltuğuna oturacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2024 20:44 GÜNCELLEME 14.09.2024 20:53 SİYASET
Muhalefetin yeni bombası! Seçime 4 yıl kala 'Babacan ile Davutoğlu anlaştı' iddiası
Muhalefetin yeni bombası! Seçime 4 yıl kala 'Babacan ile Davutoğlu anlaştı' iddiası

Gelecek Partisi ile birleşme yönünde mesaj veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Halk TV'ye konuk olduğu bir programda "Gelecek Partisi ile birleşme için görüşme trafiğimiz var. İki partinin birleşmesinin ötesinde, farklı partilerden milletvekillerini de dahil ederek yeni bir grup oluşur mu diye de bakıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

GELECEK PARTİSİ'NDEN ELEŞTİRİ: BASRA YIKILDIKTAN SONRA NEYE YARAR

Babacan'ın sözlerini Gelecek Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin manidar bir göndermede bulundu.

Gelecek Partisi Grup Başkanvekili Şahin, "Bade Harabül Basra" (Basra yıkıldıktan sonra neye yarar) şeklinde paylaşımda bulundu.

SİYASET KULİSLERİNDE DURUM FARKLI

Yaşanan gelişmelerin ardından kulisler konuşulanlar ise bu açıklamaların tam tersi yönünde.

Buna göre önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanlığına aday gösterilecek. DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ise iki partinin birleşmesinin ardından Genel Başkan olarak yoluna devam edecek.

ALİ BABACAN SİNYAL VERMİŞTİ

3 gün önce CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV’ye konuk olan Ali Babacan'ın birleşme ya da grup kurma iddialarıyla ilgili açıklamaları şöyleydi:

"Gelecek Partisi ile iki parti acaba birleşebilir mi diye bir görüşme trafiğimiz var şu anda. Ya da birleşme olur, bir grup olur, ama bu grup orada kalmamalı, Meclis'ten başka siyasi partiden arkadaşları da dahil ederek, çok daha güçlü ve yeni bir grup, sadece iki parti birleşmesi değil de onun da ötesinde bir grup oluşur mu diye bakıyoruz."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • mustafa 3 gün önce Şikayet Et
    bunlar kendini ne sanıyor ya edi yle büdü
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    Daha kendilerini yonetemiyorlar bunlar Türkiye yi nasıl yonetecekler al birini vur otekine
    Cevapla
  • Nurhayat 3 gün önce Şikayet Et
    Bu Davutoğlu'nun memleketimize vermiş olduğu zarar çok büyük işte liyakatsız adamları mevkilere makamlara taşırsanız kaymakam yaparsanız Vali yaparsanız bürokrat yaparsanız devlette her zaman sıkıntı olur
    Cevapla
  • Urfalı 3 gün önce Şikayet Et
    Anlaşma olsa nolur olmasa nolur üç kuruşluk parti.sizde bunları adam yerine koyup ekranlarda patlatıp cilalamayin bunların millet nazarında hiç kıymeti yoktur
    Cevapla
  • Fatih... 3 gün önce Şikayet Et
    Bu ikisinin de bi haber değeri yok. Ne diye haber yaptınız ki bu iki gereksizi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR