AK Parti'de kongre maratonu: Büyükşehirler sona bırakılacak

AK Parti’nin 8. Büyük Olağan Kongre süreci, dün yapılan mahalle delege seçimiyle başladı. 37 beldede kongre yapılacak İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük şehirler sonra bırakılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2024 09:43 GÜNCELLEME 22.09.2024 09:52 SİYASET
AK Parti'de kongre maratonu: Büyükşehirler sona bırakılacak
AK Parti'de kongre maratonu: Büyükşehirler sona bırakılacak

AK Parti, 3 Eylül’de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) alınan kongre kararının ardından, 8. Büyük Olağan Kongre sürecine ilişkin çalışmalara yoğunlaştı. Bu kapsamda parti öncelikle MKYK’de belirlenen kongre takvimi ve parti tüzüğüne göre mahalle delege seçimlerinin yapılacağı ifade edildi. Bunun için “delege listelerinin ilanı, delege listelerinin kesinleşmesi” sürecini tamamlayan parti, dün yapılan ve bugün de devam edecek olan mahalle delege seçimiyle belde ve ilçe kongre delegelerini tespit edecek.

AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongre süreci başladıAK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongre süreci başladı

37 BELDEDE KONGRE YAPILACAK

Daha sonra belde ve ilçe kongrelerine geçecek ve 37 beldede kongre yapacak AK Parti’nin, 12 Ekim’de ise ilçe kongrelerinin başlaması bekleniyor. Bu süreci 90 gün olarak planlayan AK Parti, ilçe kongreleri devam ederken de süreci tamamlayan ilçeler için 28 Aralık’ta il kongrelerini başlatmayı hedefliyor.

EN SON BÜYÜK ŞEHİRLER

Bu arada kongresi biten ilçe ve il teşkilatlarını süratle saha çalışmalarına yönlendirecek AK Parti, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı büyükşehirlerin kongrelerini ise en son yapmayı planlıyor.

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR