Türkiye'den çok sert açıklama: Hesabını verecekler!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun tüm bölgeyi ateşe atmaya çalıştığını ve uluslararası mahkemelerde hesap vereceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 17:30 GÜNCELLEME 24.09.2024 17:33 SİYASET
Türkiye'den çok sert açıklama: Hesabını verecekler!
Türkiye'den çok sert açıklama: Hesabını verecekler!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamalara cevap metni yayımladı. Bakanlık, İsrail'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan açıklamalarının 'kendi suçunu örtbas etme amacı' olduğunu belirtti.

Açıklama şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, BM Genel Kurulu marjında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısını kabulüne ilişkin olarak İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamayı, İsrail’in işlemekte olduğu soykırım suçunu örtbas etme çabası olarak görüyoruz.

İsrail’in Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları, esasen suçluluk psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir.

İsrail ve destekçilerinin uluslararası mahkemeleri itibarsızlaştırma gayretlerini de ibretle izliyoruz.

Soykırım ve tüm bölgeyi ateşe atma çabalarını sürdüren Netanyahu ve hükümeti, işledikleri suçların hesabını uluslararası mahkemelerde mutlaka vereceklerdir.

Türkiye bu süreçte masum Filistin halkının ve bölgedeki tüm dost ve kardeşlerinin yanında durmaya devam edecektir."

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • fuat 1 saat önce Şikayet Et
    hani atıp tutan iran nerede? lübnan hala anlamıyor. iran hizbullah denilen belayı israile bahane üretmesi için oraya yerleştirilen bir piyondna bşka sey degil. iran ile israil aynı amaç ve hedef için çalışıyor. acem hiç müslüman olmadı
    Cevapla
  • Duyarlı 2 saat önce Şikayet Et
    Sayın Reis .Allah sağlıklı, hayırlı, başarılı ve uzun ömürler versin. Çekemeyenler çatlasın.
    Cevapla
  • Alparslan 2 saat önce Şikayet Et
    İsraili yargılayacak bir mahkeme daha yok durdurup yakalayamadığını yargılayıp mahkum edemessin
    Cevapla
  • Hasan korkmaz 2 saat önce Şikayet Et
    Uluslararası mahkemeler de onların.İsrail ancak sopadan anlar.Yoksa asla durmaz.Siyonistin tepesine çökmeden bu dünya rahata eremez.Dünyadaki bütün savaşların terör eylemlerinin vahşi katliamların barbarlığın tek sebebi bu mikroplardır.Bu mikroplardan dünyayı arındırmak için müslümanların birleşmesi gerekir.Çünkü mızrak artık çuvala sığmıyor.
    Cevapla
  • ilahi adLET 3 saat önce Şikayet Et
    mahkemeyi bizden başka takan var mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR