Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü: Kritik toplantı için tarih verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'i kabul etti. Kabulde, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının 2025'in ilk aylarında Türkiye'de yapılması kararlaştırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 20:55 GÜNCELLEME 24.09.2024 21:31 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü: Kritik toplantı için tarih verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü: Kritik toplantı için tarih verildi

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel kurula hitabının ardından BM Genel Merkezi'nde Miçotakis'i kabul etti.

ATİNA BİLDİRGESİ VURGUSU

Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan'ın iyi komşuluk esası ekseninde geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğini, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesinin ve Atina Bildirgesi'nin lafzı ve ruhu doğrultusunda hareket etmenin iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere çeşitli bölgelerdeki saldırılarının masum sivillerin yanı sıra bölgenin huzurunu hedef aldığını, krizin bölgeye yayılması riskinin bulunduğunu, insani yardımların Gazze'ye engelsiz ulaştırılması için İsrail'e baskı yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Görüşmede, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın yeni yılın ilk aylarında Türkiye'de yapılması kararlaştırıldı.

GUTERRES İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Birleşmiş Milletler Binası’nda bir araya geldi.

Erdoğan görüşmede, Filistin topraklarında İsrail tarafından uygulanan soykırımın insanlık için yeni bir utanç kaynağı olduğunu, uluslararası toplumun İsrail katliamlarını durdurmak için tek ses olması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanında İsrail aleyhine açılan soykırım davasını Türkiye'nin yakından takip ettiğini ve müdahil olacağını, Gazze'de şartların kış mevsiminin yaklaşmasıyla daha da ağır hale geldiğini, hastalıkların arttığını, bu nedenle Gazze'ye insani ve tıbbi yardımların artırılması için daha fazla çaba harcanması ihtiyacını ifade etti.

Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü gibi haklarının tescilini istediğini kaydeden Erdoğan, federasyon modeli dışındaki çözüm imkanlarının tarafların katılımıyla BM himayesinde bir toplantıda ele alınabileceğini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin devlet olarak tanınmasının Ada'daki gerçekleri dikkate alan bir çözümün anahtarı olacağını bildirdi.

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 28 dakika önce Şikayet Et
    Tırışkadan tayyare "Birle-şe-me-miş Devlerler Örgütü". Hepinize yazıklar olsun. Kuruplarda zor durumda olan "fok balıkları için" seferber olursunuz amaaa böyle insani bir konuda hepiniz kuyruğunuzu apış aranıza sıkıştırırsınızzz !!!
    Cevapla
  • Emin 1 saat önce Şikayet Et
    Tüm dünya ayağımıza geliyor işte budur
    Cevapla
  • Enişte 3 saat önce Şikayet Et
    Amerika’da karşılamaya Gaziantep belediye başkanı gitmiş. NATO zirvesine gittiğinde de Numan kurtulmuş karışlamıştı. Adamların bizlere verdiği değere bakın.
    Cevapla
  • misafir memet 4 saat önce Şikayet Et
    iki komşu yan yana görüşemiyor dünyanın öbür ucunda görüşme yapıyor
    Cevapla
  • Ben ce 4 saat önce Şikayet Et
    Yunan güçlü olsa, İsrail gibi olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR