Erdoğan'ın işaret ettiği BM düzenlemesi: İsrail güç kullanılarak durdurulabilir!

BM Genel Kuruluna hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki soykırımının durdurulması için Birleşmiş Milletlere "harekete geçin" çağrısı yaptı ve 1950 yılındaki düzenlemeye işaret etti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2024 20:52 GÜNCELLEME 24.09.2024 20:54 SİYASET
Erdoğan'ın işaret ettiği BM düzenlemesi: İsrail güç kullanılarak durdurulabilir!
Erdoğan'ın işaret ettiği BM düzenlemesi: İsrail güç kullanılarak durdurulabilir!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna hitap etti. İsrail'in Gazze'de işlediği soykırıma tepki gösteren Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti. Cumhurbaşkanı ayrıca bölgesel ve küresel önemli sorunlara Türkiye'nin bakışını ve çözüm önerilerini de sıraladı. Cumhurbaşkanı'nın merakla beklenen mesajlarını, konuşmayı takip eden isimler değerlendirdi. 

"CUMHURBAŞKANI, MASUM İNSANLARIN DURUMUNU DEVLET BAŞKANLARINA ADETA HAYKIRDI"

Ülke TV yayınına katılan Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman şunları söyledi: 

"Tarihi bir konuşmaydı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın BM Genel Kurulu'nda yaptığı her konuşma gerçekten tarihe not düşer nitelikte. Bugünkü konuşması da öyle oldu. Konuşmasının büyük bir kısmını İsrail'in zulmüne ayırdı. Orada ölen binlerce masum insanın, yardım bekleyen insanların durumunu dünyanın tüm devlet başkanlarına adeta haykırdı. Konuşması zaman zaman locadaki izleyiciler tarafından alkışlandı. Ama dikkatimi çeken şey ise delegasyonda olan kişilerin de konuşmayı zaman zaman alkışlamalarıydı. Etkili bir konuşmaydı ancak sonuçları ne olur, onu kestirmek zor. 

Ukrayna-Rusya savaşı, Balkanlar, Ermenistan-Azerbaycan barışı konusu, Afrika'da sömürgeci ülkelerin tutumu ve oradaki insanların dramını dile getirdi. Bütün dış politikayla ilgili konularda Türkiye'nin görüşünü çok açık şekilde ifade etti."

"İSRAİL GÜÇ KULLANILARAK DURDURULABİLİR"

Habertürk yayınına katılan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Oğuzlu şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel barış için önemli konuların da altını çizdi. Öncelikli olarak ağırlığı Gazze'deki soykırıma ağırdı. Dünya liderlerinin artık tahammül göstermemesi gerektiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itirazı en başta küresel batıya. ABD ve bir kısım Batılı ülkelerin İsrail'e verdiği desteğin altını çizdi. 'Bir avuç ülke' dedi, o ülkelerden kastı buydu. Bu ülkelerin aklıselim düşünüp daha fazla baskı kurmaları gerekiyor Netanyahu hükümeti. Gerekirse silah ambargosu uygulanabilir dedi. Hatta Birleşmiş Milletler'in 1950'deki düzenlemesine atıfta bulunarak, İsrail'in katliamı güç kullanarak dahi durdurulabileceğinden bahsetti Erdoğan. Bu da ilginç bir şey. Netanyahu hükümeti bir terör uyguluyor. Buna sadece ambargolarla, yaptırımlarla tepki vermek yetmez ama aynı zamanda İsrail'in güç kullanılarak durdurulması yönünde bir mesajı oldu."

TGRT Dış Haberler Müdürü Felemez Doğan ise şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanı, 'Krizlerin tam kalbinden sesleniyorum' dedi. Karşısındakilere şunu anlatmaya çalıştı: Ben, uzakta olan değil kendi yaşadığım bir sıkıntıyı anlatıyorum. Bu dava benim dedi. Gazze'yi sahiplenme vardı. Olayı anlatırken üçüncü bir tekil kullanmadı. Bir anlamda bizim coğrafyamızı anlatıyor. Bugün Mescid-i Aksa dediğiniz zaman bütün Türkiye'yi ve bütün coğrafyayı etkiliyor. Dış bir ülkenin sorunundan çıkıp sizin sorununuz haline geliyor."

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Salim 55 dakika önce Şikayet Et
    Hala seni beğenmeyip pasiflikle suçlayanların xanı çıksın inşallah. Hele ki iftira atanlar yüzleri gülmesin İnşallah.
    Cevapla
  • Hakan 1 saat önce Şikayet Et
    Yani benım anlamadıgım abd ben ısraılı dedteklıyorum dıyor tonlarca sılah veriyor bız lubnanı desteklıyoruz dıyoruz bır tane mermı veremıyoruz yani bizde Lübnan'a hava savunma sıstemleri saglayıp İsrail'in katliyamlarını onleyemezmıyız
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 1 saat önce Şikayet Et
    musluman devletler birlik icinde degil ki.urdun bile su anda ingiliz vilayeti gibi. israil sadece olduruyor ve toprak kazaniyor tum islam ulkeleri seyrediyor lubnandan sonra hedef suriye buyuk israil devletine dogru gidiyor
    Cevapla
  • Anti Siyonist 1 saat önce Şikayet Et
    Evet doğru söylemiş sayın cumhurbaşkanımız karşı savaş açılarak İtrail ve katil Şeytanyahu hemen durdurulmalı zaman kaybetmeden kimse sesini çıkaramadığı için katil katilliğine devam ediyor büyük bir saldırı hemen başlatılmalıdır korkunun ecele faydası yoktur ya herro ya merro ya ya istiklal Atatürk sağ olsaydı vur emrini verirdi
    Cevapla
  • Ali 1 saat önce Şikayet Et
    BM Kıbrıs'a sahip çıkacağına Filistin'e gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR