Özgür Özel istedi, CHP Milletvekili Ediz Ün istifa etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aracıyla kaçakçılık yaparken görüntülenen CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi. CHP'den yapılan açıklama göre Ediz Ün partisinden istifa etti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 20:01 GÜNCELLEME 29.09.2024 00:45 SİYASET
Özgür Özel istedi, CHP Milletvekili Ediz Ün istifa etti
Özgür Özel istedi, CHP Milletvekili Ediz Ün istifa etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel arabasında kaçak elektronik sigara ele geçirilen CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi. Ün'ün istifa etmemesi durumunda disipline sevk edilecek.

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD ziyaretinden Türkiye’ye döndükten sonra Edirne Milletvekili Ediz Ün'ü hakkındaki iddialar nedeniyle Ankara'ya çağırdı.


CHP Grup Başkanvekilleri ile görüşen Ediz Ün'e, aracında ele geçirilen gümrük kaçağı ürünler nedeni ile soruşturma sürecinin tamamlanana ve hukuki olarak açıklığa kavuşana dek partisinden istifa etmesi gerektiği iletildi.

CHP'li milletvekilinin aracından çıktı: Edirne'de gümrük kaçakçılığı operasyonu! CHP'li milletvekilinin aracından çıktı: Edirne'de gümrük kaçakçılığı operasyonu!

Ün'ün kısa süre içinde istifa etmesi bekleniyor. İstifa etmemesi durumunda ise Ün'ün Grup Disiplin Kurulu'na sevk edileceği belirtiliyor.



İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) yapılan açıklamada, Ün'ün partiden istifa etmeyi talep ettiği ve bu talebin uygun görüldüğü belirtildi.

CHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir. Yapılan görüşmede Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Hukuki sürecin sonucuna göre Sayın Ün'ün partimize geri dönüp dönmeyeceğine karar verilecektir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Edirne'de CHP Milletvekili Ediz Ün’e ait araçta çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatı ele geçirilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 161 TÜMÜ
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    CHP'den istifa edince temize mi çıktı CHP temizlendi mi acaba, vay benim ülkem vay ne hallere geldik, her şeyi kılıfına uydur yap yakıştır, istifa et köşeyi dön bu kadar insanın hakkını yiyeyim ondan sonra propaganda efendim ben haram yemem diye.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    tamamen şov. terörist Selahattin Demirtaş'a özgürlük naraları atan şahıs vekilinden istifa etmesini istemiş. zoorrrr
    Cevapla
  • Galip 1 saat önce Şikayet Et
    Evzacı savunuyordun bu adamı, onunla konuştum ben tatmin oldum diyordun.. Ne oldu böyle birden bire de Atatürkçü adamı kovdun.
    Cevapla
  • Aziz 1 saat önce Şikayet Et
    Ksçakçılara ne yapılıyorsa buna da o yapılmalı. Bu tip biri milletin vekili olamaz, milletvekilliği düşürülmeli ...
    Cevapla
  • serhat1 1 saat önce Şikayet Et
    istifa edince vekilliği dusuyormu . milletin gazını almak için yapılmış bir açıklama sadece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR