CHP teşkilatında fişleme: İmamoğlu rapor istedi

CHP Genel Merkezi'ni İstanbul Planlama Ajansı üzerinden dizayn eden İBB Başkanı İmamoğlu, teşkilatları da denetlemek üzere harekete geçti. İmamoğlu, Genel Sekreter Böke'den destekçileri ve muhalifleri hakkında rapor istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 10:02 GÜNCELLEME 09.10.2024 10:02 SİYASET
CHP teşkilatında fişleme: İmamoğlu rapor istedi
CHP teşkilatında fişleme: İmamoğlu rapor istedi

CHP Genel Merkezi'ni İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) üzerinden 'insan kaynakları' denetimine sokan Ekrem İmamoğlu, örgütü de tekelden denetlemek için harekete geçti. CHP kaynaklarından gelen bilgilere göre; Tüzük Kurultayı'nda genel sekreterlik makamının gücünü artıran İmamoğlu'nun Genel Sekreter Selin Sayek Böke'ye 'İl ve ilçelerdeki destekçileri ve muhalif isimleri rapor etmesi' yönünde bir istek ilettiği iddia edildi. İmamoğlu'na yakınlığı ile bilinen ve Kasım 2023'teki 37'nci Olağan Kurultay'ın ardından Genel Sekreter olan Böke, IPA'nın CHP Genel Merkezi'ndeki tasfiye teftişini yürüten 3 kişilik ekibi bizzat yönetme yetkisine de sahip.

DÖRT KOLDAN ADAYLIK ÇALIŞMASI

Yeni Şafak'ın haberine göre kaynaklar; 'İmamoğlu'nun bu hamlelerinin altında Genel Başkan Özgür Özel'i her cepheden kuşatarak cumhurbaşkanı adaylığının açıklanması için gereken süreci hızlandırmak olduğunu' söyledi. Kaynaklar, "İmamoğlu, artık adaylığının duyurulmasını istiyor. Her ne kadar Mansur Yavaş adaylık noktasında bir süre susma kararı alsa da Özgür Özel de İmamoğlu'nun adaylığına dair sorulara henüz vakit var, diyerek durumu geçiştirmeye çalışsa da Ekrem Bey artık adaylığını duymak istiyor. Bunun için de dört bir koldan saldırıya geçmişe benziyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'ya giden İmamoğlu, Mansur Yavaş'la görüşmedi: Alacağım olsunAnkara'ya giden İmamoğlu, Mansur Yavaş'la görüşmedi: Alacağım olsun

Mansur Yavaş gazetecilerden rahatsız olmuş: Susturulmaları gerekiyorMansur Yavaş gazetecilerden rahatsız olmuş: Susturulmaları gerekiyor

Kurultaydan sonra yapılan ilk MYK'da İmamoğlu'na yakın isimlerden Yavaş'a tepkiKurultaydan sonra yapılan ilk MYK'da İmamoğlu'na yakın isimlerden Yavaş'a tepki

KAYNAK : YENİ ŞAFAK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Necip Ustaoğlu 1 saat önce Şikayet Et
    Kendi teşkilatına bunu yapan bu devlete, bu millete neler yapmaz. Rabbim milletimizi de devletimizi de bu şirretin şerrinden korusun. Bizler de akıllı olalım; buna verilen her o devlete ve millete atılan nükleer bombadır. Emekliler bilhassa sözüm sizlere!
    Cevapla
  • ismailbey 2 saat önce Şikayet Et
    genel başkan var bbaşkanı var birisi idari başkan diğeri sponsar çok garip bir ortam ortalık kesme biçme algı ve fırıldaklarla dolu tambir kaos bu kaosu yönetmek ustalık ister akıl ister güç ister kararlılık ister ancak sonuca ulaşabilir görelim bakalım kim pehlivan kim şaklaban kim kukla...
    Cevapla
  • ismailbey 2 saat önce Şikayet Et
    eko bu dolap çevirmeyi plan kurmayı sinsi sinsi hesaplar çevirmeyi algıyı basını yandaşları candaşları kalemşörleri muhalif medyayı kullanmasını çok iyi bilir tabiki bunları yapmak kaynak ister mani ister istanbul .....suyu ulaşımı temizliklik işlerini artık ucuza kullanması çok cok zar herşey ona iyi herşey istanbullura katlamalı ekonomik yönden güzel olcak..
    Cevapla
  • ümit 2 saat önce Şikayet Et
    işine bak eko işine.
    Cevapla
  • Ali Haydar 2 saat önce Şikayet Et
    Allah bunlara oy vermeyi nasip etmesin bizlere..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR