Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşması hakkında ilk yorum: Çok kıymetli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşmasını ve daha sonra yaptığı açıklamaları takdirle karşıladığını belirterek, "Türk demokrasisi ve 85 milyonun kardeşliği adına çok kıymetli buluyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2024 13:57 GÜNCELLEME 09.10.2024 14:42 SİYASET
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşması hakkında ilk yorum: Çok kıymetli
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşması hakkında ilk yorum: Çok kıymetli

AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in ilk gününde DEM Partililerle tokalaşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tavrını ve açıklamalarını takdirle karşıladığını söyledi. 

"TAKDİRLE KARŞILIYOR, ÇOK KIYMETLİ BULUYORUZ"

Diyalog zemininin genişletilmesine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Milletin faydasına olacak hiçbir konuda diyalogdan kaçınmayız. Cumhur İttifakı olarak yeni dönemde ülkemizin meselelerini mümkün olan en geniş mutabakatla çözmeyi arzu ve temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşması hakkında şunları söyledi: 

"MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin gerek Meclis'in ilk günü, gerekse dün yaptığı açıklamaları takdirle karşılıyor, Türk demokrasisi ve 85 milyonun kardeşliği adına çok kıymetli buluyoruz. Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin değerinin muhatapları tarafından da layıkıyla anlaşılmasını ümit ediyoruz. Beklentimiz, hiçbir ayrım yapmadan Meclis'teki tüm siyasi partilerin de bu anlayış içinde hareket etmeleridir."

"DEM'E DÜŞEN SORUMLULUK BU ELE KARŞILIK TÜRKİYE PARTİSİ OLMASIDIR"

MHP lideri Bahçeli, TBMM'nin açılış oturumunda DEM Partililerle tokalaşarak sohbet etmişti. 

Bahçeli, daha sonra tokalaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, "DEM sıralarına giderek elimi uzattım. Doğaçlama olmayan bu iyi niyetli tutumumu siyasi nezaketten öte önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı çarpışması ve yeni Anayasa için cephe genişletme çabası olarak görenler mayın tarlasında söğüt gölgesi arayan zavallı biçarelerdir. Uzattığım el 'gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın' temenni ve teklifidir. Biz durduk yere el vermeyiz. Uzattığımız el, milli birlik mesajıdır. DEM'e düşen sorumluluk bu ele karşılık Türkiye Partisi olmasıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

DEM PARTİ: SAYIN BAHÇELİ'NİN GELMESİ GAYET NORMALDİ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da konuyla ilgili, "Türkiye'de her zamankinden daha fazla diyalog ve müzakereye ihtiyaç var. Sayın Bahçeli'nin gelmesi de gayet normaldi, anormal bir durum yoktu. Türkiye'de toplumsal barışı savunan, ülkeyi refaha ve huzura kavuşturacak olan her her eli tutmaya, her adımı destekleyeceğimizi zaten belirtmiştik bugün de aynısını tekrar ediyorum" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Başkan Erdoğan 'önemli adımlar atma kararı aldık' deyip son dakika duyurdu!Başkan Erdoğan 'önemli adımlar atma kararı aldık' deyip son dakika duyurdu!

Başkan Erdoğan'dan İsrail'e net mesaj: Sonu büyük hüsran olacak!Başkan Erdoğan'dan İsrail'e net mesaj: Sonu büyük hüsran olacak!

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Tuğrul 3 saat önce Şikayet Et
    Bu uzatılan el son bir fırsat. Bunu da ters teperlerse akıbetleri çok kötü olur olmalı. Pkk ve türevlerine meydan yok ve asla olmayacak.
    Cevapla
  • kel 5 saat önce Şikayet Et
    dem güvenmeyin asla şimdilik kayum gelmesin diye cicimi oynuyırlar
    Cevapla
  • Alipaşaoğlu 6 saat önce Şikayet Et
    Türk = Kürt, kan yoluyla kardeştir, inanmıyorsan ikisininde baş ve son harflerini değiştir, çıkanı dünya yaşadıkça oku oku oku.
    Cevapla
  • ulusalcı 6 saat önce Şikayet Et
    Hdplileri kürtlerin temailcisi zannediliyor bu parti adı ne kadarda değişse kapatılmalı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR