Beyoğlu'nda çocuklar LGBT'li bir isme emanet!

Beyoğlu Belediyesi'nde Anaokullarından Sorumlu Koordinatör olarak atanan Kerem Kitay'ın sosyal medya profilinde yazan Mahu isimli topluluk kafa karıştırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 00:51 GÜNCELLEME 10.10.2024 02:02 SİYASET
Beyoğlu'nda çocuklar LGBT'li bir isme emanet!
Beyoğlu'nda çocuklar LGBT'li bir isme emanet!

Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen İstanbul'daki Beyoğlu Belediyesi'nde tepki çeken bir atama yapıldığı iddia edildi. CHP İstanbul Gençlik Kolları'nda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu başkanlığı görevini yapan Kerem Kitay isimli şahsın, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in onayıyla anaokullarından sorumlu koordinatör olarak atandığı öne sürüldü. Kitay'ın Fransa merkezli eşcinsel tiyatro oyunlarıyla bilinen sözde sanat derneği Mahu'nun İstanbul temsilcisi olması ise dikkat çekti.

CHP'li Beyoğlu Belediyesi'nde, iddiaya göre anaokullarından sorumlu koordinatör olarak Kerem Kitay isimli bir şahıs atandı.

CHP İstanbul Gençlik Kolları'nda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu başkanı Kerem Kitay

SAPKIN OYUNLARIYLA BİLİNEN MAHU'NUN İSTANBUL TEMSİLCİSİ

Kitay'ın Instagram'daki sosyal medya hesabında, Fransa'daki sapkın bir sözde sanat derneği olan ve eşcinsel tiyatroları ile bilinen Mahu'nun linkini paylaştığı tespit edildi. Kitay, tepkiler sonrası profilinden linki sildi.

 BEYOĞLU BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA!

Sosyal medyadaki tepkiler sonrası linki silen Kitay'a en büyük destek ise CHP'li Beyoğlu Belediyesi'nden geldi. Çocukları LGBT bağlantılı bir isme teslim etmedikleri yetmezmiş gibi bir de bu durumu savunan CHP'li belediye dikkat çeken bir açıklamaya imza attı.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde sosyal medyada, bir çalışanımızı ve kurumumuzu hedef gösteren içeriklerle ilgili açıklama... Beyoğlu Belediyesi olarak tüm personellerimizin işe alımını devletimizin belirlediği "arşiv araştırması" ile yapmaktayız.

İlgili personelin, adli sicil belgesi ile suç kaydı olmadığı ve güvenlik soruşturması ile iş alımında bir sakınca bulunmadığı tarafımıza bildirilmiştir. Bahse konu olan çalışanımız kimi maksatlı çevrelerin siyasi maksatla iddia ettiği üzere "kreşler koordinatörü olarak görev yapmadığı gibi Belediye bünyemizde "kreşler koordinatörü" diye bir ünvan veya görev de bulunmamaktadır. İlgili personelimiz aldığı eğitime uygun şekilde istihdam edilmiş, liyakat esası ile Kadın Aile Müdürlüğü'müzde bağlı olarak araştırma geliştirme birim sorumlusu olarak görevini yapmaktadır.

Anayasanın eşitlik ve özel hayatın gizliliği ilkesi gereği işe alımlarda; özel hayatla ilgili sorgu yapmak, buna benzer karar almak, kimliğe göre ayrımcılık ve ayrıcalık yapmak suçtur.

Beyoğlu Belediyesi keyfiyetle ya da sosyal medya propagandalarıyla değil, yasa ve mevzuatlarla yönetilir. Kurumumuzun çalışma yaşamı; insanların kimliğine, görüşüne, inancına, cinsiyetine, kökenine değil; eğitimleri, yetenekleri, liyakatları ve iş disiplinlerine göre işlemektedir. Şimdiye kadar çalışanımızla ilgili kurum içinden ya da dışından hakkında herhangi bir şikayet olmamasına rağmen, gündem değiştirme amacıyla zorlama siyasi saiklerle bir kara propaganda başlatılmıştır."

AK PARTİLİ İSİMDEN SERT TEPKİ

Bu duruma tepki gösteren AK Parti'li Meclis Üyesi Emre Bozkuş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Belediye İmkanlarını Dar Gelirli Ailelerimizin Çocuklarına LGBT Propagandası için Kullananları Kınıyorum! Beyoğlu Belediyesi, belediyemizin anaokullarının koordinatörlüğüne eşcinsellik propagandası yapan ve toplumun ahlaki değerlerini "sorgulamaya"; bir başka deyişle yıkmaya odaklanan organizasyonlarla bağlantılı birini atamıştır. Bu atama, hem Türk aile yapısına hem de çocuklarını güvenle belediyemize emanet ettiğini düşünen velilerimize büyük bir ihanettir.

Sormak istiyorum: 

1- Bu kişi bizim aile yapımızı ya da öğretmenlerimizi mi temsil ediyor? 

2- Çocuklarımızı ne olduğu belli olmayan sapkın fraksiyonlara sempati devşiren kişilere mi emanet edeceğiz?

3- Bu atamanın sonuçlarını hiç düşündünüz mü? Bu şahsın yetiştirdiği çocukların gelecekte hemcinsine karşı sapkın düşünceler geliştirmeyeceğini nereden bilebiliriz?

4- Eğer bu atamayı bilinçli yaptıysanız, anaokulu çağındaki yavrularımızı lgbt'ye yönlendirmekteki temel motivasyonunuz nedir? Çekirdekten mi beyinlerini yıkıyorsunuz?

5- Atanan kişinin aynı zamanda CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olduğunu göz önünde bulundurursak, fonladığınız bu şahıs tüm İstanbul gençliğine sapkın fikirlerini aşılamak gayesini güderken; Beyoğlu'nda staj mı yapmaktadır? 

Dar gelirli ailelerimizin, çocuklarını bir umutla anaokullarına gönderirken, böylesi bir ideolojik propagandaya maruz kalmaları kabul edilemez. Belediye yönetiminin derhal bu yanlıştan dönmesi ve çocuklarımızı yeniden değerlerimize sahip çıkacak koordinatörlere emanet etmesi gerekmektedir. Bugün hassasiyet sahibi tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Bu aile düşmanlarına tepkimizi heryerde gösterelim. Türk aile yapımıza sahip çıkalım, çocuklarımızın geleceğini bu sapkınlardan koruyalım!"

MAHU NEDİR?

Fransa'nın başkenti Paris'te 2008 yılında kurulan sözde sanat derneği Mahu, marjinal, LGBT ve sapkın tiyatro oyunlarıyla biliniyor.

KAYNAK : Haber7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR