Erdoğan'dan SİHA satışı sorusuna cevap: Kimse bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile düzenlenlediği ortak basın toplantısında SİHA sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2024 16:33 GÜNCELLEME 11.10.2024 17:16 SİYASET
Erdoğan'dan SİHA satışı sorusuna cevap: Kimse bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın
Erdoğan'dan SİHA satışı sorusuna cevap: Kimse bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Başkan Erdoğan, Sırbistan ile savunma sanayii alanında yapılan iş birliğiyle ilgili soruya dikkat çeken bir cevap verdi.

"KİMSE TÜRKİYE VE SIRBİSTAN'IN SAVUNMA SANAYİİNİN İÇERİĞİNDE NELERİN OLMASI GEREKTİĞİNE KARIŞMASIN"

Bir gazetecinin iki ülkenin Balkanlar'daki istikrara katkısına yönelik hangi somut adımları atacağına dair sorusunu cevaplayan Erdoğan, "Bizler, Türkiye ve şu anda Sırbistan olarak el ele bir adım atmalıyız ama bu adım barışın korunmasını temine dayalı bir savunma sanayiinin aramızda teşkilidir." diye konuştu.

Buna yönelik olarak ikili görüşmede el ele verdiklerini ve arkadaşlarını görevlendirdiklerini belirten Erdoğan, "Şimdi bu çalışmayı arkadaşlarımızla yapacaklar ve kimse de 'Türkiye ve Sırbistan'ın savunma sanayiine yönelik içeriğinde neler olması gerekir?', bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın. Biz, şu veya bu ülke değiliz. Biz Türkiye'yiz, biz Sırbistan'ız ve arkadaşlarımız bu çalışmalarını, bu görüşmelerini yapacaklar ve adımlarımızı da birlikte atacağız. Bizde olan imkanlar var, Sırbistan'da olan imkanlar var. Bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmek suretiyle, geleceğe yürüyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin savunma sanayii alanında yapılması planlanan işbirliğine ilişkin, "Türk insansız hava araçlarının satın alınmasını da içeriyor mu? Yoksa başka türden bir işbirliği mi?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Türkiye'nin insansız hava araçlarındaki imkanları da tabii ki bu savunma sanayiine yönelik atılacak adımlarda yerini alacaktır. Savunma sanayiine yönelik atılacak adımlarla ilgili ifade ettiğim gibi bugün Sırbistan'ın elinde olan imkanlar var, bizim elimizde olan imkanlar var. Biz, bunları iki dost ülke olarak birlikte değerlendireceğiz. Onun için Dışişleri Bakanlarımıza ve Savunma Sanayii Başkanlarımıza görevleri verdik, onlar çalışmalarını yürütecekler ve ondan sonra peyderpey adımlarımızı da atmaya devam edeceğiz."



"ATACAĞIMIZ ADIMLARDAN HOŞLANANLAR DA HOŞLANMAYANLAR DA OLABİLİR"

Sözlerine devam eden Erdoğan, görevlendirilen bakanlarla çalışmaların yürütüleceğine vurgu yaptı.

Erdoğan, kendilerinin atacağı bu adımlardan hoşlananlar ve hoşlanmayanlar da olabileceğini dile getirerek, "Eğer biz siyasetçiysek, eğer siyasi liderlersek bu konularda bu kararı biz kendi arkadaşlarımızla, mesai arkadaşlarımızla beraber veririz ve yola devam ederiz. Bütün mesele ondan sonraki yolda atacağımız adımların kararını kontrol altında sürdürmektir. Bunu da yapacak güce Sayın Vucic de Erdoğan da sahiptir ve bunu biz birlikte yaparız." şeklinde konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Bilirkişi 16 dakika önce Şikayet Et
    Bu sayede Orta Avrupa'da bir üs kurmuş olacağız. Zaten bu sihalari bize karşı kullanamaz. Bunlarla Kosovalılara da saldırmasına müsaade edilmez. Bence doğru karar.
    Cevapla
  • Zafer 30 dakika önce Şikayet Et
    Ukraynaya Siha satarken yaşa varol diyenler, sırbistana satarken hiç mızmızlanmasın. Devlet her türlü tedbiri alır hiç merak etmeyin. Bizde bu teknoloji varken evvelAllah bizim sihamızla bize vuramazlar hatta Müslümana da vuramazlar. Biz buna denge politikası diyoruz, aynısını cennetmekan Sultan Abdulhamit Han da yapardı.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 31 dakika önce Şikayet Et
    Siyonistler/Emperyalister Türkiye ile Rusyayı Suriye'de karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Suriye'de Libya'da bunu başaramadılar, Ortodoks Yunanistan'ı üzerimize sürüp Rusya'nın Yunanistan'ın yanında yer almasını beklediler olmadı, Paşinyan'ı kaşıdılar! Ukrayna krizini, Rusya ile dalaşıp bize dönüp “ sen zaten NATO’da bizimlesin” masalı anlatacaklardı ama gönüllü pilav yemedik.
    Cevapla
  • selim asaf 1 saat önce Şikayet Et
    Sırplara tb2 bayraktar verilmesi taraftarıyım, bu sayede tekrar bosnaya saldıramaz. baykar yazılımı ile müdahale edebilir. Türkiye dışına satılan tüm sihalarda 36-42/26-45 koordinatlarına giren Türk ihaları en yakın piste zorunlu iniş yapıyor. yani bizden alan bize saldıramıyor. Sırplar eğer bizden alamazsa gider ÇİN,ABD, VEYA AVRUPADAN ALIR.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Tebrik ederim hocam doğru bir yaklaşım
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    kin ve intikam bize yakismaz Dost eli uzatilirsa havada birakmayiz ama tedbiride elden birakmayacaksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR