Son dakika: Başkan Erdoğan'dan kritik 'İsrail' telefonu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile telefonda görüştü. Görüşmede, iki ülke ilişkileri, İsrail'in bölgedeki saldırıları ile bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 17:49 GÜNCELLEME 22.10.2024 20:49 SİYASET
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan kritik 'İsrail' telefonu!
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan kritik 'İsrail' telefonu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin BM nezdinde başlattığı İsrail'e silah satışının durdurulmasına yönelik girişime İtalya'nın desteğinin güç vereceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye-İtalya ilişkilerinin her geçen gün biraz daha ileriye taşındığını, ikili ticaret hacminin savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda atılacak kararlı adımlarla artırılabileceğini ifade etti.

"İTALYA'NIN DESTEĞİ GÜÇ VERECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in tüm uyarılara kulak tıkayarak Orta Doğu'daki ateş çemberini genişlettiğini, İsrail saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplumun birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu, Türkiye'nin BM nezdinde başlattığı İsrail'e silah satışının durdurulmasına yönelik girişime İtalya'nın desteğinin güç vereceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede İsrail'in, Gazze'nin de içinde yer aldığı Filistin topraklarının yanı sıra Lübnan'a ve BM misyonlarına yönelik saldırılarının da kabul edilemez olduğunu, İtalya'nın İsrail saldırganlığına yönelik tepkisinin Türkiye tarafından yerinde bulunduğunu, Türkiye'nin bölgede barış için gayret göstermeye devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni'ye LGBT savunucuları karşısında aile değerlerini ön plana çıkaran aile kavramına destek veren yaklaşımı için teşekkür etti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Erdoğan 47 dakika önce Şikayet Et
    ABD destek verdiği sürece Bünyamin Netanyahu bu savaşı durdurmaz ne zaman ki Netanyahuya çok kapsamlı bir Suikast düzenlenir Savaş o vakit durur
    Cevapla
  • misafir 56 dakika önce Şikayet Et
    Meloniella’ya güven olmaz.
    Cevapla
  • hataylı 1 saat önce Şikayet Et
    BM de karar alındı diyelim amerika veto eder etmese BM yi takmıyor zaten Yine her zaman ki gibi silah gönderir gönderiyorda en büyük benim diyor siz kimsiniz ey birleşmiş milletler diyor Boş bir girişimden ibaret
    Cevapla
  • Kutahyali 1 saat önce Şikayet Et
    Melloni hem o yana hem bu yana hareket çekiyor çok Çetin.
    Cevapla
  • bübü 1 saat önce Şikayet Et
    meloni dersin ama sanki bizim mahalleden fadime gibi yakın geliyor bana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR