Resul Kurt: Dünyanın hiçbir ülkesinde mümkün değil!

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, 6 Şubat bin yılın felaketinin ardından deprem bölgesinde yapılan deprem konutlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 21:19 GÜNCELLEME 22.10.2024 21:26 SİYASET
Resul Kurt: Dünyanın hiçbir ülkesinde mümkün değil!
Resul Kurt: Dünyanın hiçbir ülkesinde mümkün değil!

Milletvekili Resul Kurt, "6 Şubat 2023'teki depremlerinin ardından Adıyaman'daki inşa ve ihya çalışmalarına devam ediliyor. Deprem bölgesinde, 1900 şantiyede 153 bin personelle, 4 bin 333 köyde ve şehir merkezlerindeki 174 ayrı alanda afet konutları inşa edilmekte olup, bölgede şu ana kadar 321 bin 293'ü konut, 19 bin 10'u ticari ünite olmak üzere 340 bin 303 bağımsız bölümün ihalesi yapıldı" dedi.

Bugüne kadar deprem bölgesinde yapımı tamamlanan 101 bin 254 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Kurt şu ifadeleri kullandı;

Kadim şehrimiz Adıyaman’da da, halihazırda 14 bin 605 konut hak sahiplerine teslim edilmiş ve yaşam başlamıştır.

2024 yılı sonuna kadar ise 7 bin 228 konut ve iş yerinin daha tamamlanması ile 21 bin 833 konut ve iş yerinin hak sahiplerine teslimi gerçekleşmiş olacaktır.

2025 yılı sonuna kadar 20.904 konut ve iş yerinin daha tamamlanması neticesinde Adıyaman il merkezi ve ilçelerinde 2025 yılı sonuna kadar toplam 42 bin 737 konut ve işyeri hak sahiplerine teslim edilmiş olacaktır.

2024 yıl sonuna kadar ise deprem bölgesinde 199 bin 20 konut, 2 bin 668 ticari alan olmak üzere toplam 201 bin 688 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Deprem Bölgesinde 2025'in sonuna kadar 417 bin 543'ü konut, 35 bin 391'i ticari ünite olmak üzere 452 bin 934 bağımsız bölüm inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilmesi için büyük bir gayretle çalışmalar devam etmektedir.

Dünyanın hiçbir ülkesinde, bu kadar hızlı bir sürede ve bu kadar kaliteli bir şekilde yüzbinlerce konutun tamamlanıp teslim edilmesi mümkün değildir, bu Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın devletimizin tüm imkanlarını deprem bölgemiz için seferber etmesiyle mümkün olabilmiştir.

Kadim şehrimiz Adıyaman’ın imar ve ihyası sürecinde verdiği büyük destekten dolayı başta Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm Bakanlarımıza, Adıyaman Valimize ve bürokratlarımıza, şantiyelerimizde alın teri döken mühendisinden işçisine kadar tüm emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 33 dakika önce Şikayet Et
    bir yapılıyor yüz yeniliyor desenize hadi
    Cevapla
  • Milletin ferdi 51 dakika önce Şikayet Et
    Bu Millet Tayyip Erdoğan ekibini boşuna 25 yıldır iktidar yapmadı . Uzun Adam Türkiye nin 150 Yıllık makus talihini değiştiren Devleti düştüğü çukurdan çıkarıp muasır medeneyetlerle yarışan, Türkü yeniden tarih sahnesine çıkaran büyük Yeni Devletimizin kurucusu olmuştur . TC nin gördüğü en Çalışkan en büyük LİDER seni ALLAH için karşılıksız sevdik.
    Cevapla
  • Erol 1 saat önce Şikayet Et
    Bu kadar şantiye, bu kadar işçi deprem konutları bittikten sonra önce İstanbul sonrada diğer deprem bölgelerini baştan aşağı yenilemeli.
    Cevapla
  • Harput lu 1 saat önce Şikayet Et
    İnsan oğlunun fıtratında var iyilik edene kötülük yapmak,
    Cevapla
  • İlbeyli 1 saat önce Şikayet Et
    Ama bunları hiç kimse dillendirmiyor varsa yoksa eyt li maaşı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR