Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması: Putin, baş sağlığı diledi

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ'la ilgili, "Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 19:23 GÜNCELLEME 23.10.2024 21:04 SİYASET
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması: Putin, baş sağlığı diledi
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması: Putin, baş sağlığı diledi

Son Dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi'ndeki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Erdoğan, zirvenin düzenlendiği Kazan EXPO'daki görüşmenin basına açık kısmında, BRICS Zirvesi Genişletilmiş Liderler Oturumu'na daveti ve ev sahipliği için Putin'e teşekkür etti, Astana'daki görüşmenin ardından Putin ile yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

PUTİN'DEN BAŞ SAĞLIĞI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Ankara’da düzenlenen terör saldırısını kınayarak, baş sağlığı diledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Jeopolitik özelliklerimizle hem doğuyu hem batıyı birleştiriyoruz. Türkiye ve Rusya iyi dostluk ve komşuluk ilişkileri yürütüyor" dedi.

ERDOĞAN'DAN TUSAŞ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili,

"Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve “Tam Bağımsız Türkiye” idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır.

Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. 

Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır.

Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir.

Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Savunma sanayimizin gurur kaynağı TUSAŞ’ımızın fedakâr çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

ERDOĞAN, RUTTE İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Rutte görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajlarını iletti.

KAYNAK : Haber7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 182 TÜMÜ
  • Hüseyin 9 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye’nin göz bebeği stratejik kuruluşlarının özel güvenliğe teslim edilmemesi kazım. Kaç tane kapısı varsa hepsinde kahraman güvenlik güçlerimizin görev yapması lazım bu benim düşüncem.
    Cevapla
  • Gazi 11 dakika önce Şikayet Et
    Toplantı Rusya kazan da,saldırı kahraman kazan da Barış söylemleri konuşuluyorken Semboller ve zamanlama işin içinde ABD ve İsrail var gibi değil Ta kendileri
    Cevapla
  • birisi 11 dakika önce Şikayet Et
    elini kolunu sallayarak gidilebiliniyor. olmadı ateş ediliyor, bomba atılıyor. yazık
    Cevapla
  • Levent 12 dakika önce Şikayet Et
    Ey alçak kadın ey alçak adam senin karın kızın elin çoçukların elbet vardır alçak, elbet bir yerde,, toptan dün adan kopmadı,, zalimler
    Cevapla
  • Kartal 28 dakika önce Şikayet Et
    Tusaşı bu şekilde mi koruyoruz. ABD köpeği böyle stratejik yerlerde kuş uçurtmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR