Lübnan tezkeresi kabul edildi!

Son dakika haberine göre, Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2024 19:02 GÜNCELLEME 23.10.2024 19:57 SİYASET
Lübnan tezkeresi kabul edildi!
Lübnan tezkeresi kabul edildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Lübnan'da Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü kapsamında görev yapmaya 2006 yılında başladı. Her yıl tezkerenin süresi uzatıldı. Bu kapsamda son tezkere de Genel Kurul'da 6 Ekim 2023'te kabul edilmişti. Tezkerenin süresi 31 Ekim'de doluyor.

TSK'NIN GÖREV SÜRESİNİN UZATILMASINA İLİŞKİN TEZKERE MECLİS'TEN GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan Lübnan Tezkeresi, genel kurulda görüşüldü. Tezkerede Türkiye'nin, Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücüne TSK unsurlarıyla katkı sağladığı hatırlatıldı.

Lübnan'da 92 Türk askeri bulunuyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 11 Ağustos 2006 tarihli kararına göre oluşturulan "uluslararası barış gücünde" yaklaşık 50 ülkeden, 10 binden fazla asker görev yapıyor.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • adil 1 saat önce Şikayet Et
    Lübnan olsun veya başka Ülkeler olsun o Bölgede! Birleşin ve bir Devlet kurun! Birkikten güç doğar! Farklılıklar üzeri değil, birleştirici unsurlar üzeri hareket edin.
    Cevapla
  • Burhan 1 saat önce Şikayet Et
    Lübnan işgal ediliyor 50 ulkenin askeri neyi bekliyor daha
    Cevapla
  • Rood 1 saat önce Şikayet Et
    bm nin gibi katkısı var orda israil bvaşkentlerini bombalıyor
    Cevapla
  • Dasas 2 saat önce Şikayet Et
    Lübnan'a uzun mevzili füze herşey kurulsun itrail yaklamasin anında vuralım siha İHA herşey olsun
    Cevapla
  • miroglu 3 saat önce Şikayet Et
    aynen olduğu gibi bize dahil olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR