Mansur Yavaş'tan yeni 'adaylık' açıklaması!
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ikinci gününde Saraçhane'de protestoculara seslendi.
Tayvan'daki programını yarıda keserek Türkiye'ye dönen Mansur Yavaş ilk olarak 20 Mart sabahı İstanbul Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlamış daha sonra Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nu ziyaret etmişti.
Yavaş, İstanbul Havalimanı'nda, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili olarak "Ben uçakta gelirken de televizyonlara baktım, tüm dünya bunu konuşuyor. Normal bir süreç olduğunu söylemek mümkün değil" dedi.
Dilek İmamoğlu'nu ziyareti sonrası yaptığı açıklamada ise CHP'nin 23 Mart'ta cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapacağı ön seçimde İmamoğlu'na oy vereceğini söyledi.
Yavaş, "Ben dahil hepimiz sandığa gideceğiz ve güçlü bir şekilde tepkilerimizi göstereceğiz" diye konuştu.
ABB Başkanı, 18 Mart'ta İmamoğlu'nun üniversite diplomasının iptal edilmesinin ardından "Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirme kararımı bu hukuksuzluk kalkana kadar askıya alıyorum" demişti.
"ADAYLIK KONUŞACAK SÜREÇTE DEĞİLİZ"
Yavaş son açıklamasında da "Adaylığı konuşacak süreçte değiliz. Şu an bunların yeri değil" dedi.
-
Ankarali 1 yıl önce Şikayet EtHerşey apaçık ortada bukafar parayi nerden kazanmış İmamoğlu tabiki sahtekarlika hırsızlıkla Allah iyi dermi fakirin rizkinini yemek avmdeki zavallı insanlarda zorla rüşvet istemek haram zehir zıkkım olsunBeğen
-
Rmz 1 yıl önce Şikayet EtCHP Nu şekilde yolsuzluk Bana inandırıcı Gelmiyor Niye Zaten İstanbul Başkanı Koltuk ilerde Gitmesin Döngüsü olabilir Ne diyelim Allah Herkesden sorsun HesabınıBeğen