MHP'nin Terörsüz Türkiye Raporu Meclis'te!

Son dakika haberine göre, Milliyetçi Hareket Partisi, Terörsüz Türkiye Komisyonu kapsamında 120 sayfalık raporunu TBMM Başkanlığına sundu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2025 11:42 GÜNCELLEME 11.12.2025 12:49 SİYASET
MHP'nin Terörsüz Türkiye Raporu Meclis'te!
MHP'nin Terörsüz Türkiye Raporu Meclis'te!

Terörsüz Türkiye sürecinde kritik bir gün daha yaşanıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Terörsüz Türkiye sürecine dair 120 sayfalık raporunu Meclis Başkanlığı'na sundu. 

MHP'li Feti Yıldız, "120 sayfalık raporumuzu teslim ettik. Daha çok siyasi değerlendirme, hukuken yapılacak tavsiyeler var. DEM de teslim etmiş. Bugün muhtemelen AK Parti de teslim eder. CHP pazartesiye kadar süre istemiş. Tekrar gözden geçirelim demiş. Önümüzdeki hafta tamamlanır ve yayınlanır.

Kanuni düzenleme için örgütün PYD dahil tamamen dağıtılması şartı var. Suça karışmamış olanlar denetimli serbestlik süresine tabi olacak. Hukuki adımlarsa örgütün dağıtılmasına bağlı" dedi.

AK PARTİ'NİN RAPORU DA HAZIR

AK Parti'nin hazırladığı raporun detaylarını aktaran AK Partili Mustafa Şen geçtiğimiz hafta şöyle konuşmuştu:

“Kamu düzenini korumamız ve bu süreçte de bir risk yönetimi yapmamız gerektiğini biliyoruz. Zira her gün bu işi sabote etmeye çalışan pek çok kişi ve kurumu, maalesef bazılarının siyasi olması da söz konusu, bunları da görüyoruz. Dolayısıyla, risk yönetimini de yapmak ve kamu düzeninin korunması gerektiğini söylüyoruz.

Örgüt üyeliği bir suç. Örgüt kendini feshettiyse suç ortadan kalkar. Yardım ve yataklık yapmıştır, örgüt üyesi değildir, çok açıktır ki örgüt kendini feshettiyse yardım ve yataklıktan suçlamak da düşer. Ama bunlar örgütün kendini feshettiğinin tescili yapıldıktan sonra olur”

Bahçeli, parti bünyesindeki enstitülerin temsilcileriyle bir araya geldiBahçeli, parti bünyesindeki enstitülerin temsilcileriyle bir araya geldi

MHP'den Yunanistan'a çok sert uyarı: Akdeniz ve Ege'de artık ipin ucu kaçmıştır!MHP'den Yunanistan'a çok sert uyarı: Akdeniz ve Ege'de artık ipin ucu kaçmıştır!

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 1
  • Yasar 1 saat önce Şikayet Et
    Sayin devlet Bahceli hep akilli islere öncülük yapiyor, Devlet Bey sana saygiliyiz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR