AK Parti'de 108 başkan değişti

AK Parti Teşkilat İşleri Başkanlığı, şubat ayında gerçekleştirilen 8. Olağan Kongre’den bu yana teşkilat yapılanmasında dikkat çekici bir değişim sürecine imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2025 07:25 GÜNCELLEME 13.12.2025 08:36 SİYASET
AK Parti'de 108 başkan değişti
AK Parti'de 108 başkan değişti

Parti yönetimi, bu dönemde sekizi il başkanı, 100’ü aşkın ilçe başkanı olmak üzere 108’den fazla bölgede değişikliğe giderek teşkilat yapısını yeniden şekillendirdi.

AK Parti kaynakları, yapılan değişikliklerin partinin sahadaki gücünü artırma hedefi doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirterek “Teşkilatımızı güçlendirmek için zaman zaman başvurduğumuz araçlardan biri de görev değişiklikleridir. İhtiyaç görüldüğünde uygulanır” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Merkez

SON DEĞİŞİKLİK ÖNCEKİ GÜN YAPILDI

Her kongre döneminin ardından kapsamlı performans ölçümleri yapıldığını vurgulayan parti yetkilileri, değişim kararlarının çok etmenli bir değerlendirme sürecinin ardından alındığını ifade etti.

Yetkililer, bazı şehirlerde AK Parti’nin siyasi varlığının istenilen düzeyde olmamasının değişikliğin başlıca nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Kaynaklar, değişim sürecinin diğer partilerde olduğu gibi “kavga gürültüyle” değil, tam aksine istişare içinde yürütüldüğünü söyleyerek “Mevcut başkanlarımızla birlikte oturup ‘şu alanlarda eksikliklerimiz var, bunları gidermemiz ve çalışmalarımızı hızlandırmamız lazım’ diyoruz. Bu süreç tamamen kardeşçe ilerliyor” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti’de en son değişiklik önceki gün yapıldı. Ankara’nın Etimesgut, Ayaş ve Güdül ile Mersin’in Tarsus, Akdeniz ve Mut, Bitlis’in de merkez ilçe başkanlığında değişikliğe gidildi. AK Parti, 23 Şubat’ta düzenlediği 8. Olağan Kongresine girerken ilçelerde yüzde 65, illerde yüzde 75 değişim gerçekleştirmişti. Değişimlerin peyderpey sürmesi bekleniyor.

KAYNAK : Türkiye
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Herkes için adalet 9 dakika önce Şikayet Et
    Başkan değiştirmek sorun değil. Sorun milletin içinde bulunduğu durumu görememek. 1- Hayat pahalılığı 2- Emeklinin durumu 3- Asgari ücretinin durumu 4- Nafakanın kaldırılması 5- Verilen sözlerin tutulması( yapılmayacaksa söz verilmemesi)
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 11 dakika önce Şikayet Et
    hepsi değişmeli bursa ve ilçeleride değişmeli başkanlar kibiri bırakmalı ak partiyi bitiren kibir insanlar dan uzaklasmak ben ne dersem olacak gibi sebepler belediye başkanı ve ilçe başkanları halka sorularak seçilmeli soruyoruz deniliyor ama yalan halkta cevabını veriyor reisin sayesinde bu zamana kadar gelindi artık millet sandığa gitmiyor tepki veriyor
    Cevapla
  • Hamza Toksöz 26 dakika önce Şikayet Et
    Akparti ile hiç bir ilişkisi olmayan başkanları görevden alın.
    Cevapla
  • Abdullah AYYILDIZ 33 dakika önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gene seçimden önce söz verdiği 1. Dereceye gelmiş tüm emekli memurlara 3600 Ek Gösterge düzenlemesini yasalaştıracağız vb. sözler, Yapilan hizmetler anlatacak teşkilat, sahayı bolecek kadrolar lazım.
    Cevapla
  • Atila 37 dakika önce Şikayet Et
    Taze kan iyi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR