SDG silindi DEM’li vekil gerildi: Kandil’in George’undan Terörsüz Türkiye’ye sabotaj

DEM Parti Milletvekili George Aslan, PKK’nın yayın organında Türkiye’ye iftira atarak Ankara’nın Suriye için İsrail ve ABD ile gizli mutabakat yaptığını savundu, süreci sabote etti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2026 16:56 GÜNCELLEME 19.01.2026 18:02 SİYASET
SDG silindi DEM’li vekil gerildi: Kandil’in George’undan Terörsüz Türkiye’ye sabotaj
SDG silindi DEM’li vekil gerildi: Kandil’in George’undan Terörsüz Türkiye’ye sabotaj
  • Haber7 - ÖZEL

SDG/YPG'nin işgal ettiği topraklarda Suriye güçleri karşısında 48 saat bile direnemeden kaçması ve teslim anlaşması imzalaması Kandil'in siyasi uzantılarında hırçınlığa yol açtı.

Suriye PKK'sının yediği 'Şam'arı Türkiye'den bilen DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan, terörsüz Türkiye sürecini dinamitleyici nitelikte boyunu aşan sözler sarf etti.

Münfesih terör örgütü PKK’nın medya uzantısı ANF’ye konuşan milletvekili Aslan, “Kürtleri kendine tehlike olarak gören Suriye hükümeti değil Türkiye’dir. Türkiye, Kürtlerin Suriye’de statü sahibi olmasını istemiyor” yalanını dillendirdi.

HANGİ ÜLKEDE VEKİL OLDUĞUNU UNUTTU

İç siyasetteki çözüm çabalarını doğrudan sabote eden Aslan, "Türkiye’nin Suriye’deki temel motivasyonunun Kürtlerin herhangi bir hak elde etmesini önlemek" olduğunu savundu.

Türkiye’nin desteklediği Suriye güvenlik güçlerini “cihatçı çeteler” diye tanımlayarak terör örgütü argümanıyla konuşan Aslan, operasyonların meşruiyetine gölge düşürmeye çalıştı. Aslan, “Eğer Türkiye olmasaydı Suriye hükümeti elindeki güçlerle o mahallelerin üzerine gidemezdi.” dedi.

George Aslan, Türkiye’nin stratejisinin Kürt halkını yerinden etmek olduğunu savunarak, Afrin’deki durumun bir benzerinin Halep’te uygulanmak istendiğini iddia etti. Halep’teki yaklaşık 350 bin Kürt vatandaşının “Türkiye tarafından tehdit olarak görüldüğünü” ve bu insanların Kamışlı ile Heseke’ye doğru sürülmek istendiğini ileri sürdü.

George Aslan'ın terör bülteni ANF'ye verdiği beyanat

GİZLİ ANLAŞMA YALANI

İsrail’in kirli emelleri için 10 Mart mutabakatına uymamakta direnen ve verilen süre içinde hiçbir adım atmayan SDG gerçekliğini dikkatlerden kaçıran George Aslan, Türkiye’yi İsrail’le aynı odağa yerleştirmeye kalktı.

Zırvalarını sürdüren DEM Parti Milletvekili Aslan, Türkiye’yi “ABD ve İsrail ile gizli anlaşmalar yapmakla” suçlamaya kalktı. Paris’te yapılan görüşmelere Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın gözlemci olarak katıldığını ve Kürt mahallelerine yönelik saldırıların ABD, İsrail ve Türkiye arasındaki mutabakatın neticesi  olduğunu iddia etti. Aslan, “Bu durum Halep’te iki Kürt mahallesine saldırılması konusunda ABD, İsrail ve Türkiye’nin anlaştığını gösteriyor. Yoksa bu saldırı gerçekleşemezdi” dedi.

AÇIKÇA TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNİ HEDEF ALDI

George Aslan, Türkiye’de yürütülen iç barış ve terörü bitirme sürecini doğrudan hedef alarak, “iktidarın bir yandan barış mesajı verip diğer yandan sınır ötesinde Kürtlere saldırdığı” saçmalığını savundu. Aslan, “Türkiye’de iktidar bir taraftan ülke içinde Kürt meselesine ilişkin bir süreç yürütecek ama diğer taraftan da gidip Suriye’de Kürtlere saldıranlara destek verecek. Bu ikilem pek inandırıcı gelmiyor.” ifadelerini kullandı.

Devletin samimiyetini sorgulamaya kalkan DEM'li George, “Bu sürecin asıl amacının, Rojava’daki yapıların silah bırakmasını sağlayarak oradaki statüyü engellemek olduğunu” öne sürerek Terörsüz Türkiye sürecini tasfiye operasyonu olarak nitelendirdi. Aslan, “Bugün bir süreç işliyor ama iktidarın attığı tek bir iyi niyetli adım yok. Bütün iyi niyetli adımları Kürt tarafı attı. Tam da bu nedenle iktidarın samimiyetinden herkes kuşkuya düşüyor” diye konuştu.

DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan

Suriye’deki devlet unsurlarını “kafa kesen adamlar” ve “DAİŞ metodlu yapılar” olarak tanımlayan George Aslan, bu durumun Hristiyan, Alevi ve Dürzi azınlıklar için tehlike yarattığını iddia etti. Terörsüz bölge hedefini “azınlıkların yok oluşu” yalanıyla ilişkilendirdi.

Türkiye’nin Ortadoğu’da saygın ülke olmasının tek yolunun İmralı’nın çizdiği siyasi çerçeveye boyun eğmek olduğunu ima etmeye kalkışan Aslan, “Türkiye Kürtlere saldırarak Ortadoğu’da hiçbir şey elde edemez... Abdullah Öcalan’ın dediği gibi, Türk-Kürt kardeşliğini pekiştirmekten başka şansı yok” dedi.

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Osmanlı Torunu 2 dakika önce Şikayet Et
    vekil de olsa bu tür insanlara bir şeyler yapılabilmeli. Söyle, karıştır,hiç bir karşılığı yok,bir de buna çuvalla para veriliyor kustuğu bu iğrenç lafları karşılığında
    Cevapla
  • Türkiyem 2 dakika önce Şikayet Et
    seni milletvekili yapan sana hak vekillik için hak veren maalesef biz suçluyuz.
    Cevapla
  • Misafir 2 dakika önce Şikayet Et
    Mardinli Süryani imiş
    Cevapla
  • Misafir 3 dakika önce Şikayet Et
    Adı George...Hangi kavimden...Şimdiyedek hiçbir Kürt kardeşiminde böyle bir isim duymadım...Anlayan anladı inşallah...
    Cevapla
  • Mehmet 3 dakika önce Şikayet Et
    1. Sen kimsin ingiliz mi abd limi 2. Şimdiye kadar sdg ye kim silah yardımı yapıyordu. Abd değil mi. Şimdi Türkiyeyi işbirlikçi olarak suçlamak hangi akla hizmet. 3. Terörsüz Türkiye ve Suriye İsraili memnun etmez. Sende onlara hizmet ediyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR