CHP'nin ayarını bozan Bakan Çiftçi'den manidar tarihte Kudüs paylaşımı: Elbet bir gün!

Türkiye'nin yeni İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'ye yönelik karalama kampanyasının altında yatan gerçek sebebin ne olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2026 16:51 GÜNCELLEME 14.02.2026 17:07 SİYASET
CHP'nin ayarını bozan Bakan Çiftçi'den manidar tarihte Kudüs paylaşımı: Elbet bir gün!
CHP'nin ayarını bozan Bakan Çiftçi'den manidar tarihte Kudüs paylaşımı: Elbet bir gün!
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • CHP'nin 'siyasal İslamcı' dediği hafız İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin 7 Ekim'de Kudüs sevdasını dile getirdiği kaydedildi.
  • Bakan Çiftçi’nin “Elbet bir gün bayrak düştüğü yerden kalkacak, Kudüs bir gün bizim olacak” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
  • Haber7 - ÖZEL

İçişleri Bakanlığı’na atanan ve hafız vasfıyla öne çıkan Mustafa Çiftçi’nin 7 Ekim 2023'tarihinde gerçekleştirdiği paylaşımda manidar ifadeler kullandığı öğrenildi.

KUDÜS SEVDASI

Hamas’ın işgalci İsrail’e karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından sosyal medya hesabından Kudüs ve Mescid-i Aksa paylaşımı yapan Bakan Mustafa Çiftçi şu ifadeleri kullandı:

“Kudüs ve Mescid-i Aksâ, hilâlin gölgesinden koparıldığı günden beri mahzundur! Elbet bir gün! Bayrak düştüğü yerden kalkacak; Ve bir gün! Kudüs bizim olacak inşaAllah... Duamız: Sen, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara yeniden bağışla Allâh'ım !.. Âmin, âmin, âmin…”

Çiftçi'nin paylaşımında ayrıca Kudüs, Kubbetüs Sahra ve Türkiye bayrağına yer vermesi dikkat çekti.

CHP’NİN KARIN AĞRISININ SEBEBİ BELLİ OLDU

Gazze Şeridi'nde kurtuluş savaşı veren Filistin direnişinin öncüsü Hamas teşkilatını "terör örgütü" olarak nitelendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yol arkadaşlarının, Bakan Mustafa Çiftçi isminden neden rahatsız olduğunu bu paylaşım ele verdi.

Bakan olarak Meclis kürsüsünde yemin etmesi muhalefet vekillerinin vandallığıyla engellenmeye çalışılan Mustafa Çiftçi hakkında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan  hakaretamiz ifadeler kullanmıştı.

Bakan Çiftçi’nin mili ve manevi değerlere bağlılığından rahatsız olan CHP’li Murat Bakan, “Radikal sağcı. Yani siyasal İslamcı bir çizgide. İskilipli Atıf’ı 'şehit' olarak gören bir şahıs. İlim Yayma Cemiyeti'nin paylaşımlarını RT eden bir profil” demişti.

Bakan Çiftçi’nin merhum tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun resmi hesabını sosyal medyadan takip etmesini dahi hazmeedemeyen CHP’li vekil, “Fesli Kadir’i takip eden bir profil İçişleri Bakanlığı'na getirildi” ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 79 TÜMÜ
  • Bir garip 5 dakika önce Şikayet Et
    Yeni içişleri bakanımız çok isabetli olmuş onu bir daha anladık.Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Aystgn 6 dakika önce Şikayet Et
    FESLİ KADİRİN FESİNE KURBAN OLUN.. şu ülkeye topunuzdan çok hizmet etmiştir
    Cevapla
  • Asımın Nesli 6 dakika önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım bizler de canı gönülden inanıyoruz ,İnşaallah ,Kudüs Bizim Olacak ...
    Cevapla
  • Misafir 11 dakika önce Şikayet Et
    Camide namaz kılan kalmayınca Kudüs'ü kendi elleriyle verirler. Müslümanlardan çok turistler camiye giderken de Ayasofya açıldı.
    Cevapla
  • Misafir 12 dakika önce Şikayet Et
    Helal olsun sayın Bakanım kudursunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR