28 Şubat'ın ayrımcı ezberlerini bozan ziyaret: Bakan Güler, İmam Hatiplilerle buluştu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen KAIHLMUN'26 Birleşmiş Milletler Konferansı'nda gençlerle bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2026 18:43 GÜNCELLEME 14.02.2026 19:34 SİYASET
28 Şubat'ın ayrımcı ezberlerini bozan ziyaret: Bakan Güler, İmam Hatiplilerle buluştu
28 Şubat'ın ayrımcı ezberlerini bozan ziyaret: Bakan Güler, İmam Hatiplilerle buluştu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ilk kez ziyaret gerçekleştirildi.

Bakan Güler, KAIHLMUN'26 Birleşmiş Milletler Konferansı'nda Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Öğrencilerle küresel sorunları tartışan Bakan Güler, Türkiye'nin savunma güvenlik konularındaki değerlendirmelerini paylaştı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Doç. Dr. Özkan Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansa Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı da katıldı. 

Bakan Güler, İmam Hatipli öğrencilerle sohbet etti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Bakanlığın NSosyal hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:

"Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen 'KAIHLMUN'26 Birleşmiş Milletler Konferansı'na katılarak gençlerimizle bir araya geldi. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi MUN Kulübü tarafından düzenlenen konferansta gençlerimiz, küresel sorun ve krizlere yönelik çözüm önerilerini tartışırken Bakan Yaşar Güler de ülkemizin ve bölgemizin savunma ve güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu."

Paylaşımda, konferanstan fotoğraflar da yer aldı.Milli Savunma Bakanı Güler, konferansa konuşma yaptı.

28 ŞUBAT'IN AYRIMCI EZBERLERİNİ BOZAN ZİYARET

Bakan Güler'in ziyareti, 28 Şubat döneminde hedef alınan İmam Hatip Liselerine güçlü bir devlet desteği olarak değerlendirildi.

Bir dönem Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütmüş olan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gitmesi, yasakçı ve vesayetçi anlayışa karşı verilen mücadelenin geldiği noktayı gözler önüne serdi.Bakan Güler'e tablo hediye edildi.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Doç. Dr. Özkan Öztürk, Bakan Güler'e "Çift Başlı Selçuklu Kartalı" tablosunu takdim etti.

Öztürk, Bakan Güler'e okulun bugüne kadar yürüttüğü faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. 

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Doç. Dr. Özkan ÖztürkKartal Kaymakamı Edip Çakıcı.

Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • urfa 54 saniye önce Şikayet Et
    önce Allah sonra reis ten
    Cevapla
  • abdulkadir 10 dakika önce Şikayet Et
    Nereden nereye.Allahım bugünleri de gördük şükürler olsun.Allah razı olsun Reis
    Cevapla
  • Misafir 13 dakika önce Şikayet Et
    Amin inşAllah
    Cevapla
  • Misafir 15 dakika önce Şikayet Et
    İşte hakiki anadolu ortamı
    Cevapla
  • Orhan 16 dakika önce Şikayet Et
    Olağan bir şey aslında ama maalesef geçmişin kirli izleri yeni yeni siliniyor gibi. Komutanımıza, bakanımıza teşekkürler,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR