Erdoğan'dan tüm gençlere kritik çağrı! "Parmak sallayamazlar" deyip uyardı

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç kimse size kılık kıyafetinizden, siyasi görüşünüzden ötürü parmak sallayamaz. Çatışma ve gerilimden beslenenlerin aranıza nifak sokmasına lütfen müsaade etmeyin." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2026 21:32 GÜNCELLEME 26.02.2026 21:33 SİYASET
Erdoğan'dan tüm gençlere kritik çağrı! "Parmak sallayamazlar" deyip uyardı
Erdoğan'dan tüm gençlere kritik çağrı! "Parmak sallayamazlar" deyip uyardı

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda KYK öğrencileri, sporcular ve gençlerle birlikte düzenlediği iftar programı sonrası konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm gençlere önemli bir çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Başı rahmet ortası mağfiret, sonu da inşallah ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyorum.

Şehr-i Ramazan'ın ülkemiz, tüm Müslüman kardeşlerimiz ve tüm insanlığa hayırlı olmasını niyaz ediyorum.

Ecdadımızın bir şefkat ve adalet medeniyeti inşa ettiği bu topraklarda Ramazan'ın manevi atmosferi bu yıl maşallah bir başka yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda KYK öğrencileri, sporcular ve gençlerle iftar programına bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda konuşma yaptı.


'YARIM ASRI BULAN SİYASİ HAYATIM BOYUNCA DAİMA GENÇLERLE YOL YÜRÜDÜM'

Halkımız birbiriyle daha fazla kaynaşıyor, kucaklaşıyor. Yaralar el birliğiyle sarılırken, ihtiyaç sahiplerine daha fazla el uzatılıyor. Bu çalışmaların bir çoğunda gençlerimiz büyük bir rol oynuyor.

Bu mübarek günleri gençlerimizin çok farklı şekilde ruhuna, manasına uygun bir şekilde idrak ettiklerini görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Sevgili genç kardeşlerim; bakınız şunu bugün bir kez daha tüm samimiyetimle yürekten ve gönülden ifade etmek isterim. Yarım asrı bulan siyasi hayatım boyunca daima gençlerle yol yürüdüm.

Dava arkadaşlığı yapmaya değer verdim. Açıkçası bir siyasetçi olarak bundan onur duydum. Siz gençlerin coşkusu, enerjisi ve samimi desteği sadece seçimlerde değil siyasi mücadelemizin her döneminde en büyük motivasyonumuz oldu.

Kazandığımız İBB seçimlerinde yanımızda en çok gençler vardı. Okuduğumuz bir şiirden dolayı cezaevine girerken bizi yolcu eden insan selinin arasında en çok gençler vardı. 14 Ağustos'ta AK Partimizi kurduğumuzda yanımızda en fazla gençler vardı.

'BİZİM TEK BİR GAYEMİZ VAR'

Hep söylediğim gibi bizim tek bir gayemiz var o da geride hayırla yad edilecek eserler bırakabilmek.

Küresel güç Türkiye için ilk günkü aşkla çalışmaya, son nefesimize kadar bu uğurda koşuşturmaya Rabbim imkan verdikçe milletimizin emrinde ve hizmetinde olmaya inşallah devam edeceğiz.

Sevgili gençler, çok değerli sporcularımız; Allah'a şükürler olsun Türkiye son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştiriyor. Savunma sanayiinden ticarete, sağlıktan spora her alan büyük bir gelişme yaşıyor.

'TER DÖKEN GENÇLERLE MÜLAKİ OLUNCA GÖĞSÜM KABARIYOR'

Türkiye'nin kalkınmasında ekonomik olarak yürümekte siz gençlerimiz çok önemli bir değere sahip. Türkiye pek çok ülkenin gıpta ile takip ettiği birçok atılıma imza atıyor. Savunma sanayimizde 3 bin 500'ü aşkın ter döken gençlerle mülaki olunca göğsüm kabarıyor.

İstiklal Marşımızı tüm dünyada gururla dinleten bu ülkenin gençleri, TEKNOFEST gençleri azmini, inancını kırmaya amaçlayan türlü kirli kampanyalara rağmen inşallah gürül gürül yatağında atıyor.

'132 YENİ ÜNİVERSİTE AÇARAK ÜNİVERSİTE SAYIMIZI 208'E ÇIKARDIK'

Gençlik merkezlerimizi bu amaçla ülkemiz geneline yaygınlaştırdık. Gençlik merkezlerimizin sayısı 9'du, bugün bu sayı 570'e ulaştı. Yüksek öğretimde 132 yeni üniversite açarak üniversite sayımızı 208'e çıkardık.

1 milyon yatak kapasitesine sahip, konforlu, güvenli, modern yurtlarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Yüksek öğrenim yurtlarımızın sayısını 190'dan aldık, 875'e yükselttik.

'SEÇİLME YAŞINI 18'E DÜŞÜRDÜK'

Genç arkadaşlarımızın ülkemize yön veren karar alma mekanizmalarında yer alması için seçilme yaşını önce 25'e ardından 18'e düşürdük.

Ülkemizin spor altyapısına çok ciddi yatırımlar yaptık. 81 ilimizin tamamına modern stadyumlar, kapalı salonlar, yüze havuzları, atletizm pistleri inşa ettik. Katıldığımız olimpiyatlarda elde ettiğimiz derecelerle tarihimizin en fazla madalya sayısına ulaştık. Kadın sporcuların katılımını özellikle teşvik ettik.

Eğitim, siyaset, spor, sanayi, teknoloji dahil her alanda siz gençlerin yanında olmaya, önünüzü açmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Ülkemize getirdikleri madalyalarla kıvanç kaynağı olan tüm sporcularımıza cani gönülden tebrik ediyorum.

'HİÇ KİMSE SİZE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPAMAZ'

Gençler hem geleceğin tohumu hem de yarınlarımızın teminatıdır. Siz bu milletin istikbalisiniz. Bu ülkeyi yarın sizler yöneteceksiniz. Yeni, büyük ve güçlü Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecek.

Her biriniz farklı alanlarda önemli sorumluluklar üstlenecek, önemli görevlere geleceksiniz. Bizden devralacağınız bayrağı inşallah daha yukarılara taşıyacaksınız. Türkiye'nin gençleri olarak birlik içinde, sevgi, kardeşlik, muhabbet, dostlukla bu ülkenin geleceğini sizler kuracaksınız. Türkiye Cumhuriyeti sizin öz yurdunuzdur.

Her karışında bir yiğidin yattığı bu ülke sizin öz vatanınızdır. Sizler hepiniz, her biriniz bu milletin öz be öz evlatlarısınız. Ne size ne de bu ülkenin 86 milyon vatandaşını artık kendini milletten üstün gören hiç kimse üvey evlat, parya muamelesi yapamaz.

'HİÇ KİMSE SİZE KILIK KIYAFETİNİZDEN, SİYASİ GÖRÜŞÜNÜZDEN ÖTÜRÜ PARMAK SALLAYAMAZ'

Hiç kimse kendi öz yurdunuzda kılık kıyafet, inanç, siyasi görüşünüzden dolayı size parmak sallayamaz. Eski Türkiye'de çatışma ve gerilimden beslenenlerin aranıza nifak sokmasına lütfen müsaade etmeyin. Her birinizden ülkenize, milletinize, aziz milletimizin kadim ve köklü değerlerine sahip çıkmanızı istiyorum.

Sizlerden çok çetin mücadeleler neticesinde ülkemizin 23 yıllık kazanımlarını koruyup, kollamanızı rica ediyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak sizlere güveniyorum. Cenab-ı Allah yâr ve yardımcınız olsun.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • aksaray 3 dakika önce Şikayet Et
    TC.kurulurken bütün kanunlar yasalar kanun maddeleri genelgelerin hepsi islamın ve müslümanların ilerlemesini engellemek için yapılmış. islamın ve müslümanların yaşam hakları kısıtlanmış ve ikinci üçüncü sınıf vatandaş muamelesi ile yürütülmüş. ve bu engellemelerin adınıda laiklik koymuşlar. ülkemde islama ve inanç değerlerimize hakaretin küfrün hiç bir cezası yok.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 dakika önce Şikayet Et
    0850 lı hatlarla GECE Gündüz tüm Türkiye RAHATSIZ EDİLİYOR sövüyorum yine arıyorlar
    Cevapla
  • veysel 7 dakika önce Şikayet Et
    hakli reis tolkuma hav hav asiliuanlar uyanmiyorda allahhhhh dedirtenlermi utansin cocuklarr allahh desin hav hav degil bu milett kopekkkkk gibi yetistirilmeye calisiliyor
    Cevapla
  • Hakkı coşkun 16 dakika önce Şikayet Et
    Allah tüm inançlı yönetim sorumlularına başari ihsân etsin inşallah ve reisimize hayır'lı ömür versin.
    Cevapla
  • Sümeyye 16 dakika önce Şikayet Et
    Veda konuşması gibi,Allah sana uzun ömür versin reis..biz senin yaptıklarını nasıl yaparız bilmiyoruz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR