İslamabad’da kritik zirve: Türkiye Suudi Arabistan ve Mısır dışişleri bakanları görüşecek
Pakistan Dışişleri Bakanı İshak Dar, Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır dışişleri bakanlarının 29-30 Mart’ta İslamabad’da bir araya geleceğini açıkladı. Görüşmelerde bölgesel krizler, gerilimlerin azaltılması ve iş birliği ele alınacak.
ABONE OL
- Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır Dışişleri Bakanları, 29-30 Mart tarihlerinde İslamabad'ı ziyaret edecekler.
- Ziyaret sırasında, bakanlar ABD-İsrail ve İran arasındaki kriz, yeni savunma ve güvenlik ittifakı ile bölgesel sorunlar gibi konuları ele alacaklar.
- Bakanlar, ayrıca Pakistan Başbakanı ile de görüşerek ilişkilerin güçlendirilmesi için iş birliği mesajları verecekler.
Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır Dışişleri Bakanları istişareler için İslamabad’ı ziyaret edeceklerini duyurdu.
Türkiye, Pakistan, Suudi Arabistan ve Mısır dışişleri bakanları, 29-30 Mart tarihlerinde Riyad’da gerçekleştirecekleri toplantıda; ABD-İsrail ve İran arasında patlak veren kriz, İslam ülkeleri arasında kurulması amaçlanan yeni savunma ve güvenlik ittifakı ve bölgesel sorunlar gibi konular ele alınacak.
DIŞİŞLERİ BAKANINDAN SONRA BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞÜLECEK
Dar'ın paylaşımında, "Dışişleri Bakanı/Senatör Mohammad Ishaq Dar olan Başbakan Yardımcısının daveti üzerine, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Zatıalileri Prens Faisal bin Farhan Al Saud; Türkiye Dışişleri Bakanı, Ekselansları Hakan Fidan; ve Mısır Dışişleri Bakanı, Ekselansları Dr. Badr Abdelatty, 29–30 Mart 2026 tarihlerinde İslamabad’ı ziyaret edecektir. Ziyaret sırasında, Dışişleri Bakanları, bölgede gerilimi düşürme çabaları da dahil olmak üzere çeşitli konularda derinlemesine görüşmeler gerçekleştireceklerdir. Ziyarette bulunan üst düzey isimler ayrıca Başbakan ile de görüşeceklerdir" ifadelerine yer verdi.
İŞ BİRLİĞİ VE KARDEŞLİK MESAJI
Sözlerine şöyle devam eden Dar, "Pakistan, Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır kardeş ülkeleriyle olan ilişkilerine büyük değer vermektedir. Bu ziyaret, karşılıklı ilgi alanlarının çok yönlü alanlarında Pakistan’ın bu ülkelerle iş birliğini ve koordinasyonunu daha da güçlendirmek için bir fırsat sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
-
Doğrusu 34 dakika önce Şikayet EtSaldırğanı durdurmadığın sürece barış gelmez. ABD, İsrail masaya oturtmalı,Beğen Toplam 3 beğeni
-
GECE KARTALI 39 dakika önce Şikayet EtTamamda şu Afganistanla aranızdaki kardeş kavgasına bir son verin bu itrailin çok işine geliyor...Beğen Toplam 3 beğeni
-
Cskn 43 dakika önce Şikayet EtBuyuk bir itrail ve ABD kınamasından baska bir şey cikmaz buradan artik umidimi kaybettimBeğen Toplam 2 beğeni
-
Mustafa 45 dakika önce Şikayet EtAbd yi kurtarmak için çaba sarfediyorlar Cenabı Allah ıslah etsin ahirette bunun hesabı sorulur!!!Beğen Toplam 2 beğeni
-
Misafir 49 dakika önce Şikayet Etönce İslam BirliğiBeğen Toplam 3 beğeni