Bülent Arınç'tan Abdullah Gül iddialarına cevap: Böyle bir şey yok
Eski TBMM Başkanı Arınç, eski Cumhurbaşkanı Gül öncülüğünde yeni bir parti kurulacağı iddialarını yalanlayarak, "Böyle bir şey yok. Gül'le her zaman olmasa da görüşür, konuşuruz. Siyasetten uzaklaştığını biliyorum. Adaylık durumu yok" dedi.
ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2026 08:46
GÜNCELLEME 04.05.2026 09:28
SİYASET
HABERİN ÖZETİ
- Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yeni parti çalışması iddiaları yanıt buldu.
- Gazeteci Fehmi Çalmuk, Gül öncülüğünde yeni bir parti çalışması olduğunu iddia etmişti.
- Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, bu iddiaları yalanlayarak, siyasi bir parti çalışmasının olmadığını ve Gül'ün siyasetten uzaklaştığını belirtti.
Gazeteci Fehmi Çalmuk, geçen hafta, muhafazakar kanatta eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öncülüğünde yeni bir parti çalışması olduğunu iddia etmişti.
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'la bir kahvaltıda bir araya gelen Nefes gazetesi yazarı Aytunç Erkin, söz konusu iddiayı sordu.
Erkin, Arınç'ın bu konuda verdiği cevabı köşe yazısına taşıdı.
Arınç, "Böyle bir şey yok. Arkadaşlar bir araya geliyor ve tartışıyorlar. Hüseyin Çelik gibi isimler Demokrasi Platformu etkinliklerinde düşüncelerini paylaşıyor. Ancak siyasi bir parti çalışması yok. Abdullah Gül'le de her zaman olmasa bile arada görüşürüz, konuşuruz. Siyasetten uzaklaştığını biliyorum. Cumhurbaşkanı adayı gösterilme gibi bir durumu yok. Bunu televizyonlarda küçücük adamlar tartışıyor." dedi.
YORUMLAR 43
TÜMÜ
-
KIRKİKİ 3 dakika önce Şikayet EtYaw he he milletten ışık bulamadınızBeğen
-
Yavuz Selim44 6 dakika önce Şikayet EtEski çamlar bardak oldu Abdullah Gül ve sen Fetö ile beraber AKP tabanı için bittiniz, hadi başka kapıya..Beğen Toplam 3 beğeni
-
Koçhisar lı 7 dakika önce Şikayet Et10 senedir Gul aday olacak diyorlar.. Demek ki var bi istekBeğen
-
Abdullah 7 dakika önce Şikayet EtArınç yok diyorsa vardır. Bu adama güven olmaz. Allah şerrinden korusun bu milleti.Beğen
-
popülist 8 dakika önce Şikayet Etkraliçe öldü, aday olamaz! emir vereni yokkkBeğen