Özgür Özel, Süleyman Soylu'ya bir kez daha tazminat ödeyecek
AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Özel hakkında açtığı ikinci manevi tazminat davasını da kazandı. Mahkeme, Özel’in 10 bin lira manevi tazminatı yasal faiziyle birlikte Soylu’ya ödemesine hükmetti.
ABONE OL
Dava, Özgür Özel’in “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinde yaptığı açıklamalar üzerine açıldı. Özel, konuşmasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alarak, "Televizyondan 'İBB'de 550 terörist var.' dediler. Bunun üzerine davalar açıldı. 550 değil 1 terörist bile çıkmadı. Bu sorunun sorulduğu Süleyman Soylu dedi ki 'Siyaseten söyledim, ben siyaset yaptım."550 kişiye siyaset olsun diye terörist demek, işinden aşından etmek, sonra da 'Bir bilgim yoktu, yalan söyledim.' diyecek kadar bir insan aşağılık olabilir mi, alçak olabilir mi?" ifadelerini kullanmıştı.
Bu sözlerin ardından Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İBB’ye alınan terör irtibatlı ve iltisaklı 505 kişiyi, kefil olduğu DHKP-C yöneticiliğinden hükümlü Selçuk Kozağaçlı gibi aklamaya çalışan İngiliz Özgür’e; yalan, iftira ve hakaretten 46 bin liralık tazminat davası açtım” ifadelerini kullandı.
Söz konusu dava sonuçlanırken, mahkeme Özgür Özel’in 10 bin lira manevi tazminatı yasal faiziyle birlikte Süleyman Soylu’ya ödemesine karar verdi.
Öte yandan Süleyman Soylu’nun daha önce açtığı bir başka manevi tazminat davası da Özgür Özel aleyhine sonuçlanmıştı. Soylu’nun sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda kullandığı “Yalancılıktan kalpleri kararmış olanların dahi ateşini söndürür” ifadelerine karşılık Özgür Özel, “Yok be Süleyman… Senin gibi bir yalancının ateşini ne nehirler, ne denizler, ne de okyanuslar söndürür. Sen sen ol yalan bitmeden yine doğru konuşma e mi, sakın şaşırtma bizi! Sahtekar Sülü” ifadelerini kullanmıştı.
Bu sözler üzerine Soylu, kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle manevi tazminat davası açmıştı.
İstinaf mahkemesi, 24 Haziran 2022 tarihli sosyal medya paylaşımındaki ifadelerin ifade özgürlüğü ve değer yargısı kapsamında değerlendirilemeyeceğine hükmetti. Mahkeme kararında, siyasetçilere yönelik eleştiri sınırlarının geniş olduğuna dikkat çekilmekle birlikte, somut olayda sert ve ağır eleştiri sınırlarının aşıldığı, kullanılan ifadelerin davacının kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı belirtildi.
Kararda ayrıca, 25 bin TL manevi tazminatın 27 Haziran 2022 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte Özgür Özel’den tahsil edilerek Süleyman Soylu’ya ödenmesine karar verildiği hatırlatıldı.
Özgür Özel, şahsıma yönelik iftira ve hakaretten bir kez daha tazminata mahkûm oldu.
— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) May 11, 2026
Hiçbir yerde kullanmadığım, söylemediğim ve ifade etmediğim “550 terörist var, bu sözü siyaseten söyledim” şeklindeki sözlerin koskoca bir yalan olduğu, mahkeme kararıyla da tescillenmiştir.…
-
Aslan 17 dakika önce Şikayet EtNasıl olsa kendi ceplerinden çıkmıyor ki... 10 milyon olsa nolurr, 10 bin lira olsa nolur...Beğen
-
Misafir 20 dakika önce Şikayet Et10 bin mi... Bu ceza değil ki... Çerez parası Bu... 10 milyon olmalı ki ceza olsun.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 25 dakika önce Şikayet EtChp Boğazına kadar pisliğe Battı.Özeş Chp'nin yüzkarası oldu.Chp Eğri cetvel gibi Hiç Düz cizgi cıkmıyor.Seçmeni Biraz basiretli hareket etsede Sandıkta chp'ye hezimeti yaşatsa ne iyi olurdu.Beğen
-
Atilla 28 dakika önce Şikayet EtYeni bir yasa gerekli, bunlarda uydurdukları yalanları iftiralara fonlama hesabı var, her ay Milletvekilleri belirli bir para aktarıyor, kendi işlediği suçlardan oluşan tazminatları bu fondan karşılıyor, böyle birşey olabilirmi, suç işlemeye teşvik etme fonu, madem kendi işledi suçu, kendi ödeyecek. Ve maaşından hariç tek bir kuruş aylesi veya ayle efradına zenginlik getirmeyecek.Beğen
-
Misafir 28 dakika önce Şikayet Etne yaparsan yap chpden hayır gelmezBeğen