Kılıçdaroğlu'ndan 'genelev' davası

Kılıçdaroğlu, araştırmacı Karlıbel'in ÜLKE TV'de Almanya'da geneleve gittiğine dair iddialarını haber yapan Vakit'e dava açtı. İddia sahibine ise es geçti...

ABONE OL
GİRİŞ 05.12.2008 10:45 GÜNCELLEME 05.12.2008 10:45 SİYASET
Kılıçdaroğlu'ndan 'genelev' davası
Kılıçdaroğlu'ndan 'genelev' davası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun suç duyurusu üzerine Vakit gazetesi muhabiri Kenan Ersözlü ile gazetenin sahibi Nuri Aykon hakkında soruşturma başlattı.

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri davasını izlemek üzere Almanya'da bulunduğu sırada, ''genelev olarak bilinen saunaya gittiği ve terör örgütü mensupları ile aynı araca bindiği'' şeklinde haber yaptığı gerekçesiyle Vakit gazetesi muhabiri Kenan Ersözlü ile gazetenin sahibi Nuri Aykon hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun suç duyurusu dilekçesini işleme koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ersözlü ve Aykon hakkında, ''basın yoluyla hakaret'' ve ''iftira'' suçlarından soruşturma başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Mutluhan Karagözoğlu tarafından sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Almanya'daki Deniz Feneri Davasının Frankfurt'ta görülen duruşmasına, gözlemci sıfatıyla ve partisi tarafından görevlendirilmesi sebebiyle katıldığı kaydedildi.

Dilekçede, Vakit gazetesinde, 12 Kasım 2008 tarihinde, muhabir Kenan Ersözlü'nün kaleme aldığı, ''Kılıçdaroğlu'na Şok Suçlama'' başlıklı haberde, ''Kılıçdaroğlu'nun, CHP MYK Üyesi Ali Kılıç ile birlikte Türkiye'de genelev olarak bilinen 'sauna'ya gittikleri, bu genelevden uyuşturucu kaçakçısı oldukları iddia edilen Mustafa Günel ve Nevzat Rıdvan isimli şahıslarla birlikte  çıktıkları, uyuşturucu kaçakçısı olan bu şahısları takip eden Alman polisi tarafından onlarla birlikte aynı araçta yakalandıkları, bu şahısların aynı zamanda PKK terör örgütü mensubu oldukları'' şeklinde ifadelere yer verildiği bildirildi.

Vakit gazetesinin 13 Kasım 2008 tarihli nüshasında da Ersözlü tarafından kaleme alınan ''CHP'liler Polis Katilleriyle Görüşmüşler'' başlıklı haberde aynı iddiaların tekrarlandığı hatırlatılan dilekçede, haberde, ''terör örgütü mensubu olan bu şahısların Başkomiser Hilmi Kaya ve Osman Tekin isimli 2 polis memurunun katili olduklarının'' ileri sürüldüğü kaydedildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''itibarlı, tanınmış siyasi bir kişi'' olduğu  belirtilen dilekçede, ''söz konusu haberlerde Kılıçdaroğlu'na isnat edilen somut fiil ve olguların, toplumun değer yargıları ile örf ve adeti bağlamında katlanılmaz ağırlıkta çirkin nitelikte olduğu'' ifade edildi.

Dilekçede, ''Söz konusu haber, gerçeklik vasfını taşımadığından, iftira  niteliğinde olduğundan ve haberin verilme amacı kamu yararından ziyade kin ve
öfke tatminine hizmet ettiğinden hakaret suçu oluşmuştur'' denildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Aykon ve Ersözlü'nün, ''basın yoluyla hakaret'' ve ''iftira'' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. Dilekçeyi işleme koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Nuri Aykon ve Kenan Ersözlü hakkında soruşturma başlattı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Recep İBİŞOĞLU 15 yıl önce Şikayet Et
    Durduramıyor. adamı durduran yok,bu adamın hiç mi açığı yok neden birileri harekete geçmiyor.Bu adama Chp bir il yöneticisi teşkilatlarında yolsuzluk olduğunu söylüyor o da ben Akp'nin yapmış olduğu yolsuzluğa bakarım diyormuş bu anlayış var bunlarda Aydın Doğan'ın basınları tarafından adam destekleniyor,adam şahlanmış,herhalde Gökçek havasını alacak,yani balon batlayacak...
    Cevapla
  • ali bozkurt 15 yıl önce Şikayet Et
    neden. EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber/20080624/Haber-7-yorumlari-icin-genel-ikazlar.php selamlar…
    Cevapla
  • emre genc 15 yıl önce Şikayet Et
    kıllıçdaroğlunun geneleve gitmesi değil, mesele teröristlerle birlikte olması.. özel hayat mı böyle bir özel hayat varmı ya?.. devlete ve millete karşı sorumluluğu olan bir insan, böyle bir özel hayata sahip olamaz!
    Cevapla
  • Mehmet Basal 15 yıl önce Şikayet Et
    Onun Avukat´ı belli. kimmi dize merak etmeyin, ben şimdiden bombayı patlatayım. uğursuz D.
    Cevapla
  • muhammed yasin karakaya 15 yıl önce Şikayet Et
    kiliçter oğli. Ya bu adam mın çook yolsuzluğu vardır, hatta chp nin bile yolsuzluk kralıdır. Yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, sahtecilik vs. ne ararsan benim bildiğim hep şu chp ve onun zihnindeki kafalarda olurdu. Hepte yakayı ele verirlerdi ama şu zamanlarda iyi çalışıyorlar her halde. Mali Müfettiş olacak vede rüşvetin alasını yemeyecen haa!!! vay be; arkadaş asla inanmam ben bu işe. Acaba ne zaman çıkar bu yolsuzlukla savaşan robinhutumuzun yolsuzluğu çok merak ediyorum... Kimsenin yalan söyleyemediği yerde vardıır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR