Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanından bomba iddia: Özgür Özel'e soruşturma açılacak!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Nuray Başaran, Özgür Özel'e kısa süre içinde 2 farklı soruşturma açılacağını öne sürdü. İddiaya göre, Meclis'e getirilecek fezleke ile Özel ile bazı CHP'li isimlerin dokunulmazlığı kaldırılacak.
- Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski basın danışmanı Nuray Başaran, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki "şaibe" iddialarına dair MASAK raporlarının tamamlandığını ve Özgür Özel’in yönetimindeki hesaplara Kıbrıs üzerinden 143 firma aracılığıyla para aktarıldığını öne sürdü.
- Başaran, Özgür Özel hakkında bu finansal hareketlilik nedeniyle kısa süre içinde bir soruşturma açılacağını ve ayrıca FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle ikinci bir soruşturmanın daha geleceğini iddia etti.
- Kılıçdaroğlu’nun, Özgür Özel ve bazı CHP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde tavır alacağı ve bu fezlekelerin TBMM Genel Kurulu’na geleceği belirtiliyor.
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) mutlak butlan krizi sürüyor. Genel Başkanlık koltuğuna mahkeme kararıyla yeniden getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski basın danışmanı Nuray Başaran, katıldığı bir canlı yayında Özgür Özel hakkında gündemi sarsacak iddialarda bulundu.
'DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILACAK'
Başaran, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’ndaki "şaibe" iddialarına ilişkin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarının tamamlandığını ileri sürdü.

İddiaya göre, kurultay sürecinde ve sonrasında harcanan paraların, Kıbrıs üzerinden 143 farklı firma aracılığıyla Özgür Özel yönetiminin kontrolündeki hesaplara aktarıldığı tespit edildi.
Bu finansal hareketlilik nedeniyle Özgür Özel hakkında kısa süre içinde ilk soruşturmanın açılacağı öne sürüldü.
İKİNCİ DALGA: FETÖ SORUŞTURMASI
Bir iğer iddia ise terör örgütü üyeliği suçlamalarını barındırıyor. Başaran, Özgür Özel hakkında FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle ikinci bir soruşturmanın daha yolda olduğunu ileri sürdü.

KILIÇDAROĞLU'NDAN HAMLE
Önümüzdeki aylarda hem Özgür Özel’in hem de bazı CHP’li milletvekillerinin fezlekelerinin TBMM Genel Kurulu’na geleceğini belirten Başaran, parti içi dengeleri temelden sarsacak bir iddiada daha bulundu:
"Meclis’e getirilecek fezlekelere Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi karşı çıkmayacak. Kılıçdaroğlu ve onu destekleyen CHP’li milletvekilleri, Özgür Özel ve adı geçen diğer vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde tavır alacak."
GÖZLER ÖZGÜR ÖZEL CEPHESİNDE
Kulislere bomba gibi düşen bu son iddiaların ardından, Özgür Özel kanadından veya CHP resmi yönetiminden henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Özgür Özel'den son dakika istifa resti! Kılıçdaroğlu'na jet hızında yanıt
Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti! Özgür Özel'e kötü haberi verdi
-
Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Etçok fazla özgür kaldı yeter bu kadarBeğen
-
Orhan YILMAZ 64 1 ay önce Şikayet Etbu Zübük içşn en iyi ihtimal genel seçimlere kadar dokunulmazlğa devam sonra chp den atılıp ya da milletvekilliği için aday yapılmayacak k.k. tarafından. sonra da dokunulmazlığı kalkacak ve Allahın izniyle kankisinin yanına silivriye inşallah...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Milletin ferdi 1 ay önce Şikayet EtÖzelin CAN havliyle NEDEN hırsızları böyle koruduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Değişim 1 ay önce Şikayet EtValla Kılıçdaroğlu Pis Döndü ve İntikamı korkunç olacak ve Eskisi gibi Sağa sola asılıp sürdürdükleri Kılıçdaroğlu YOK ARTIK.CHP de her kes kendine çeki Düzen versinBeğen
-
Duyarlı 1 ay önce Şikayet EtHoplama ve zıplama siyaseti bitecek. Silivri yolcuları sıraya girecek. Onlara de ÖZEL yerler hazırlanacak.Beğen Toplam 1 beğeni