Belediye meclisini karıştıran iddia! Apar topar oturumu kapattılar

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi aşevindeki yemeklerin satıldığı iddiaları belediye meclisini karıştırdı. Bu iddiaların gündeme gelmesinin ardından, CHP'li yönetimin meclis çalışmalarını durdurduğu öğrenildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 03.06.2026 10:56 GÜNCELLEME 03.06.2026 11:06 SİYASET
Belediye meclisini karıştıran iddia! Apar topar oturumu kapattılar
Belediye meclisini karıştıran iddia! Apar topar oturumu kapattılar

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi aşevindeki yemeklerin satıldığı iddiaları belediye meclis oturumunda büyük gerilime neden oldu. AK Parti'den yaşananlara ilişkin açıklama geldi.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Meclisi'nde yaşanan gerginliğin demokrasi adına ciddi bir zafiyetin göstergesi olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, "Başta Ahmet Ataç olmak üzere CHP grubu kontrolünü kaybetmiştir" dedi.

Tepebaşı Belediyesi Meclisi'nde gergin anlar yaşandı. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu.



Başkan Albayrak'ın açıklamasında, "Milletin oylarıyla seçilmiş meclis üyelerinin konuşmasının engellenmesi, aşevindeki yemeklerin satıldığı iddiaları gibi skandallara cevap verilmemesi ve meclis çalışmalarının fiilen durdurulması kabul edilemez. AK Parti Meclis Üyemiz Ali Semih Ünlü, kamuoyunda geniş yankı uyandıran iddialara ilişkin sorularını yöneltmek istemiştir. Aynı şekilde Grup Başkan Vekilimiz Mehmet Şimşek’e de söz hakkı verilmemiştir. Sorulara cevap vermek yerine oturumun sağlıklı şekilde devam etmesi engellenmiş, meclis apar topar kapatılmıştır. Daha da vahimi; CHP'lilerin meclis salonuna taşınarak ortamın gerilmesi, meclis üyelerimize yönelik hakaret ve taşkınlıklara zemin hazırlanması olmuştur. Bugün yaşananlar, sorumluluk makamında bulunanların şeffaflık ve hesap verebilirlik yerine suçluluk psikolojisiyle hareket ettiğini göstermiştir. Sorular karşısında sakin kalamayanlar, demokratik zeminde cevap üretmek yerine gerginliği tercih etmiştir" ifadeleri yer aldı.

"GERÇEKLER ER YA DA GEÇ ORTAYA ÇIKACAKTIR"

Ortada cevap bekleyen çok ciddi sorular olduğunu vurgulayan Başkan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu soruların muhatabı da Tepebaşı Belediyesi yönetimidir. Bizim talebimiz çok nettir; şeffaflık, açıklık ve hesap verebilirlik. Tepebaşı halkı adına sorulan sorular cevapsız bırakılarak bu süreç yönetilemez. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır. Biz de sonuna kadar takipçisi olacağız."

KAYNAK : İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Murraaatt 1 hafta önce Şikayet Et
    Ihtiyaci olan insanlara verilen sosyal devletin geregi olan yemegi kime sadiyor acaba
    Cevapla
  • Esat Demir 1 hafta önce Şikayet Et
    Eskişehir de çok büyük yolsuzluk skandalları patlak verecek
    Cevapla
  • Camoha 1 hafta önce Şikayet Et
    Sözde bedava yemek dağıtıyor CHP'li belediyeler. Mersin BŞB her gün dağıttığı yemeği 35 TL yaptı. Kent lokantası nasıl kimbilir?
    Cevapla
  • 1299 1 hafta önce Şikayet Et
    Hırsızları sevenler ve besleyenler derneği kuracağım. Üyeler hazır.
    Cevapla
  • Bülent duman 1 hafta önce Şikayet Et
    Yeter artık, hükümet muktedir olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR