İçişleri Bakanlığı duyurdu: Ekmel Cönger görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, "Kırıkkale ili Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger, hakkında 'Rüşvet Alma' suçu nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır." dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 11.06.2026 20:36 GÜNCELLEME 11.06.2026 23:43 SİYASET
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Ekmel Cönger görevden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Ekmel Cönger görevden uzaklaştırıldı

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanlığı, Kırıkkale Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger'in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

KESKİN BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kırıkkale ili Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger, hakkında 'rüşvet alma' suçu nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 08.06.2026 tarih ve 2026/84 Esas sayılı kararı üzerine TCK’nın 251/1. maddesi kapsamında 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına ayrıca yurt dışına çıkmamak şeklinde hükümle birlikte adli kontrol tedbirinin ayrı ayrı uygulanmasına karar verildiği, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kırıkkale Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger

MİLYONLUK İHALE VE RÜŞVET TRAFİĞİ DEŞİFRE OLDU

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyası ve hazırlanan iddianamede, resmi olarak Zeliha Yurtseven’e ait olan ancak tüm işleri fiilen oğlu Mustafa Yurtseven tarafından yürütülen YTS isimli inşaat firması, 2024 yılı içerisinde Keskin Belediyesi’nden birden çok mal alım ihalesi aldığı, Kamu İhale Kanunu’nun temel ilkelerine aykırı olarak, ihale ile yapılması gereken alımların eşik değerlerin altında kalması amacıyla parçalara bölünerek "doğrudan temin" ve "pazarlık usulüyle" bu firmaya verildiği saptandığı yer aldı.

Usulsüz işlemlerle YTS firmasına belediye kasasından toplamda 6 milyon 794 bin 947 TL ödeme yapılması yer aldı. Birçok ödeme emrinde bulunması zorunlu olan vergi ve SGK borçsuzluk belgelerinin dahi yer almadığı ortaya çıktı.

AÇIKLAMASIZ 6 AYRI PARA TRANSFERİ

Aynı dönemde iş insanı Mustafa Yurtseven, Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger'in şahsi hesabına 6 ayrı işlemle toplamda 1 milyon 203 bin TL para gönderdiği transferler esnasında banka dekontlarına hiçbir işlem açıklaması yazılmaması dikkat çekti.

HTS analiz raporlarında ise rüşvet trafiğinin odağındaki Mustafa Yurtseven ile Belediye Başkanı Ekmel Cönger’in GSM hatları arasında tam 471 farklı iletişim kaydı tespit edildi.

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Malatya 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın Başkan AK Partili bir Belediye Başkanına yakışmayan bir şey yaptığın iddiası bile size hiç yakışmadı. hatta hiç bir insana da yakışmaz. Aklan gel kardeş.
    Cevapla
  • Kevser 1 ay önce Şikayet Et
    Neden tutuklsmamıslar bilen var mı
    Cevapla
  • Yunus şenel 1 ay önce Şikayet Et
    Yolsuzluk diyorlar aslı cikarsa
    Cevapla
  • Hulki 1 ay önce Şikayet Et
    Umarım sağlık durumunuz yerindedir
    Cevapla
  • Asil TÜRK 1 ay önce Şikayet Et
    İçerde zaten adam bidaha mı tutuklasınlar?
    Cevapla
  • Er-ol. 1 ay önce Şikayet Et
    Sadece cehapeli belediyelerle uğraşıyorlar diyen cehapeli kitle, Ülke yönetmek böyle birşey, hırsızsa partisi farketmiyor
    Cevapla
  • hamza 1 ay önce Şikayet Et
    Hangi parti olursa olsun alanda verende melundur
    Cevapla
  • bekir 1 ay önce Şikayet Et
    hiç bir chp li bu kadar dikkatsiz davranmaz - CHp liler rüşveti nakit olarak alırlar - Böyle müteahhidin hesabından EFT ile açıklamasız para transferi yapacak kadar cahil belediye başkanı hangi partiye aitse utanmalı - sadece rüşvet için değil cehalet için de
    Cevapla
  • Vatansever 1 ay önce Şikayet Et
    Sen bi rüşvet kursu aç eğit biraz senden öğrensinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR