Dolandırılan İYİ Parti milletvekilinden ilk açıklama
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, dolandırıcılık olayının yaşandığı dönemde grip olduğunu ve kullandığı ilaçların etkisi altında olduğunu belirterek, devletine duyduğu güvenin de istismar edildiğini söyledi.
İYİ Parti Milletvekili Kocamaz, 14 Haziran'da Ankara'daki evinde gribal enfeksiyon nedeniyle istirahat ettiğini ifade etti. Bu sırada kendilerini Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli olarak tanıtan kişilerin kendisini aradığını belirten Kocamaz, şüphelilerin banka hesapları, tapu kayıtları ve kişisel bilgilerine ilişkin detaylı bilgiler vermeleri nedeniyle söylenenlere inandığını kaydetti.
Operasyonun gizliliği gerekçesiyle sürekli iletişim kurdukları kişiler tarafından yönlendirildiğini anlatan Kocamaz, devlet kurumlarına yardımcı olduğunu düşünerek para ve ziynet eşyalarını teslim ettiğini söyledi. Teslim sırasında herhangi bir resmi evrak verilmemesi üzerine durumdan şüphelendiğini belirten Kocamaz, hemen emniyet yetkilileriyle iletişime geçtiğini ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduğunu ifade etti.
Ankara Emniyeti'nin hızlı çalışması sonucu şüphelilerin kısa sürede yakalanarak tutuklandığını aktaran Kocamaz, operasyonda görev alan emniyet personeline teşekkür etti. Açıklamasında yaşadığı rahatsızlığa özellikle vurgu yapan Kocamaz, "Geçirmekte olduğum ve halen devam eden rahatsızlığım ile buna bağlı kullandığım ilaçların etkisi ve devletime olan aşırı güven nedeniyle bu tatsız olayı yaşadım" ifadelerini kullandı.
Kocamaz, olay nedeniyle Türkiye gündemine gelmiş olmaktan üzüntü duyduğunu belirterek, "Hiç kimseye veremeyeceğim hiçbir hesabım yoktur. Tüm hassasiyetim ülkeme ve devletime karşı taşıdığım sorumluluktandır" dedi.
-
Misafir 5 dakika önce Şikayet EtTansu hanım ne diyordu, tatlı su milliyetçisi alsana örnekBeğen
-
Misafir 11 dakika önce Şikayet EtBu Beylik lafları etmeyen yok,milyarlarca dolar rüşvet ve yolsuzluk zanlilarida söylüyor inan varsaBeğen
-
Misafir 21 dakika önce Şikayet Etvay be öğretmen artı tarsusbelediye başkanı vede 10 kg altın dolarlar eurolarBeğen Toplam 2 beğeni
-
Tuzla 23 dakika önce Şikayet EtEmeklilik yaş sınırı milletvekili içinde geçerli olsun araba sürme ehliyet alma yeterliliği olmayanlar milletvekili olmasınBeğen Toplam 6 beğeni
-
Rıfkı 24 dakika önce Şikayet EtKocamaz olan soyadı "Kocamış" olarak değiştirilsin...Beğen Toplam 1 beğeni