Yeni Parti'nin kural kitabı: LGBT'liler var, özerklik var ama vatan yok, Türk milleti yok

Yeni Parti'nin kural kitabında LGBT'lilere alan açılacağı, özerklik yapısının benimseneceği vurgulanırken, "Türk milleti", "Vatan" gibi kavramlara hiç yer verilmiyor. Benzer şekilde 'milli' kelimesi de hiç kullanılmış.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 26.07.2026 11:40 GÜNCELLEME 26.07.2026 12:32 SİYASET
Yeni Parti'nin kural kitabı: LGBT'liler var, özerklik var ama vatan yok, Türk milleti yok
Yeni Parti'nin kural kitabı: LGBT'liler var, özerklik var ama vatan yok, Türk milleti yok
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Yeni Parti'nin parti tüzüğü ve parti programı yayınlandı.
  • Batılı terminolojilere sıkça başvuru yapılan metinlerde, LGBT'ye alan açılırken; "özerklik" taahhüdünde bulunuluyor.
  • Öte yandan, metinlerde "vatan", "Türk Milleti", "milli" gibi ifadeler hiç yer almıyor.

Özgür Özel'in, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılan milletvekilleriyle birlikte kurduğu ve A Takımı'nı belirlediği Yeni Parti'nin "kural kitabı" sayılabilecek parti programı ve parti tüzüğü yayınlandı.

Parti tüzüğü 65 maddeden oluşurken, parti programındaki düzenlemeler 5 bölümde işleniyor.

Özellikle parti programında "özerkliğin" uygulanacağı taahhüdünde bulunurken; açıkça "LGBT" dayatması yapılıyor ve buna alan açılıyor.

Girizgahta yer alan, "Biz halktan yalnızca destek istemiyoruz. Türkiye’yi birlikte değiştirmeye çağırıyoruz" ifadeleri, Batılı terminolojiyle sağlamlaştırılıyor.

Parti programında, "aktif yurttaşlık", "çoğulcu demokrasi", "eşit yurttaşlık", "cinsiyet yönelimi" ve "toplumsal cinsiyet" gibi Batılı ifadeler, metnin farklı bölümlerinde birden fazla kez tekrarlanıyor.

Buna karşın, 37 sayfalık metinde "Vatan", "Türk Milleti", "Mavi Vatan", "Milli" gibi kelimelere hiç başvurulmadı.

Yeni Parti'nin bir toplantısından görsel.

Avrupalı ülkelerin birer birer çekildiği İstanbul Sözleşmesi'nin "tavizsiz bir şekilde uygulanacağı" söyleniyor.

Yine metinde yer alan, "Toplumsal cinsiyet eşitliği, herkesin cinsiyetinden bağımsız olarak haklara, fırsatlara, kararlara ve kaynaklara eşit erişebilmesini hedefler..." ifadeleri, kamuoyuna "LGBT dayatması" olarak yansıyor.

Metinde, "FETÖ ile mücadeleden" bahsedilmezken; mazlum coğrafyalara, Filistin'e, dünyanın gözü önünde yaşanan soykırıma, Gazze'ye hiç atıf yapılmıyor.

ÖZERKLİK

Yeni Parti, Türkiye’nin üniter devlet yapısını doğrudan hedef alan, federal sistemin önünü açabilecek tehlikeli bir vaadi de açıkça ilan etti.

Programda, Türkiye’nin milli bütünlüğü korumak için çekince koyduğu "Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı"nın tam olarak uygulanacağı taahhüt ediliyor.

Yerel yönetimlerin "idari ve mali özerkliğinin güçlendirilmesi" vaadi, devletin merkezî otoritesini zayıflatarak ülkeyi bölünme riskine açık hale getiren bir adım olarak değerlendiriliyor.

KAYNAK : Haber7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • Misafir 11 dakika önce Şikayet Et
    işte gerçek yüzleri ey bu düşünceye oy verecekler vatansız kalırsınız . erkek çocuklarınızı özgürlük adı altında ne olacağını görün
    Cevapla
  • Engin 12 dakika önce Şikayet Et
    Fetööö..........
    Cevapla
  • Abdul 12 dakika önce Şikayet Et
    Sasirdinizmi?
    Cevapla
  • Birisii 13 dakika önce Şikayet Et
    Özgür ve ekibini tebrik ediyorum. Çizgisinden hiç taviz vermeyip ülkemiz için ing, fransz, almn ve itrail in düşünüğünün aynısını düşündüğü için....
    Cevapla
  • Cenk 14 dakika önce Şikayet Et
    Ne bekliyorsunuz ki,,, yılan aynı yılan kabuk değiştirdi sadece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR