Ankara Büyükşehir'de Başkan Vekili değişebilir: 3 partiden AK Parti'nin adayına destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde başkan vekilliği seçimi öncesi siyasi dengelerin AK Parti lehine şekillendiği öne sürüldü.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 26.08.2026 14:04 GÜNCELLEME 26.08.2026 14:21 SİYASET
Ankara Büyükşehir'de Başkan Vekili değişebilir: 3 partiden AK Parti'nin adayına destek
Ankara Büyükşehir'de Başkan Vekili değişebilir: 3 partiden AK Parti'nin adayına destek
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde başkan vekilliği seçimi öncesi AK Parti’nin 52 meclis üyesiyle avantajlı konuma geldiği öne sürüldü.
  • MHP, Yeniden Refah Partisi, BBP ve bağımsız üyelerin yanı sıra bazı ilçe meclis üyelerinin de AK Parti adayını destekleyebileceği iddia edildi.
  • Gazeteci Sinan Burhan, bu gelişmelerin başkan vekilliğinin AK Parti’ye geçmesi beklentisini güçlendirdiğini belirtirken, nihai kararın yapılacak seçimde meclis üyelerinin oylarıyla belirleneceğini aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde başkan vekilliği seçimi öncesinde siyasi kulisler hareketlendi.

Gazeteci Sinan Burhan, X hesabından yaptığı paylaşımda, mevcut meclis aritmetiğinin AK Parti lehine değiştiğini ve başkan vekilliğinin AK Parti’ye geçebileceğini öne sürdü.

Burhan’ın aktardığı bilgilere göre, Mesut Emre Doğan’ın cezaevinde bulunması nedeniyle önümüzdeki ay başkan vekilliği seçimi yapılması bekleniyor.

3 PARTİDEN AK PARTİ'YE DESTEK

Seçim öncesinde AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 52 üyesinin bulunduğu belirtiliyor.

Siyasi kulislerde, MHP, Yeniden Refah Partisi, BBP ve bağımsız meclis üyelerinin başkan vekilliği seçiminde AK Parti adayını desteklemesinin beklendiği ifade ediliyor.

Gazeteci Sinan Burhan

Bunun yanı sıra Gölbaşı başta olmak üzere bazı ilçelerden Büyükşehir Belediye Meclisi’ne seçilmiş bazı isimlerin de AK Parti’ye katılacağı öne sürülüyor. Bu yöndeki olası katılımların gerçekleşmesi halinde AK Parti’nin meclisteki ağırlığının daha da artacağı değerlendiriliyor.

Burhan paylaşımında CHP’nin 46 meclis üyesi bulunduğu ve bunlardan 4’ünün başkan vekilliği seçiminde oy kullanamayacağını da iddia etti.

CHP ile Yeni Parti arasındaki rekabetin de seçim aritmetiğini etkileyebileceği öne sürülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde düzenlenen bir oturumdan görsel.

Burhan, paylaşımında, "Tüm bu gelişmeler Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Vekilliğinin AK Parti’ye geçeceği beklentisini güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi meclis üye listesinde mevcut durumda CHP’den Ertan Işık birinci, Emre Doğan ise ikinci başkan vekili olarak gösteriliyor. Dolayısıyla başkan vekilliğindeki olası değişiklik, yapılacak seçim ve meclis üyelerinin kullanacağı oylarla netleşecek.

KAYNAK : Haber7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 4
  • Misafir 8 dakika önce Şikayet Et
    Yeniden eefah mı? Uzak dursun
    Cevapla
  • Misafir 12 dakika önce Şikayet Et
    bu mu devlet yönetecek ,devlet kadrosu kuracak ip lisi ,zaferi ,saadeti ,refahı ,yenisi ,chp lisi ,devası ,anahtarı hatta koministler bile bunu parmağında oynatacak aklı varsa ,biraz yaptığı belediyecilikten menfaat ilişkilerinden ders çıkarırsa hayatta aday olmaz en büyük sıkıntı bunlarla devlet yönetecek ve devlet ,Türkiye diye birşey kalmaz
    Cevapla
  • Comert 15 dakika önce Şikayet Et
    Evet dogru söylüyorsunuz O alacağın desteğine gerek yok
    Cevapla
  • mmm 20 dakika önce Şikayet Et
    Bu kadar adam belediye de ne iş yapıyorda aylık alıyor.
    Cevapla
  • Ömer 27 dakika önce Şikayet Et
    Yeniden refahı almayın desteklemesin onların desteğine mi ihtiyacınız var eğer kaybedeceksiniz bile yeniden refah gelmesin yeter
    Cevapla