Cevdet Yılmaz'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP'nin seçimlerin zamanında yapılacağı varsayımıyla hazırlandığını belirtti. Yılmaz, erken seçim kararının ise Meclis'in takdirinde olduğunu söyledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 06.09.2026 18:35 GÜNCELLEME 06.09.2026 20:12 SİYASET
Cevdet Yılmaz'dan erken seçim açıklaması
Cevdet Yılmaz'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye ekonomisinin gelecek üç yıllık yol haritasını ortaya koyan 2027-2029 dönemini içeren Orta Vadeli Program'ı açıkladı.

Yılmaz, açıklanmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gündeme gelen konulardan biri de seçim takvimi oldu. 

Cevdet Yılmaz

Yılmaz, program hazırlanırken seçimlerin zamanında yapılacağını öngörerek hazırladıklarını belirtti.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

  • "Biz bu programı hazırlarken, seçimlerin zamanında yapılacağını öngörerek hazırladık.
  • Orada bir spekülatif, bir varsayım içinde olmadık."

Yılmaz, yaptığı bu açıklamayla hükümetin ekonomik programında erken seçim varsayımının bulunmadığını ifade etti.

ERKEN SEÇİM İÇİN MECLİS'İ İŞARET ETTİ

Seçim tarihinin öne çekilmesi ihtimaline ilişkin de konuşan Yılmaz, bu konuda karar merciinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu vurguladı.

Yılmaz, "Bu konular Meclis'imizin karar vereceği konu. Seçimi biraz daha öne alacaksa o Meclis'in takdirinde. Şimdiden bir varsayım yapmamız doğru olmaz diye düşündük" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın açıklamasıyla birlikte, 2027-2029 OVP'sinin seçimlerin zamanında yapılacağı senaryo esas alınarak hazırlandığı netleşirken, olası bir erken seçim için kararın Meclis'e ait olduğu vurgulandı.

DEM Parti'de seçim günü! Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları yeniden seçildiDEM Parti'de seçim günü! Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları yeniden seçildi

KAYNAK : AA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • 3922 1 ay önce Şikayet Et
    Teis aday olacak 2027 seçim yılı olabilir
    Cevapla
  • Fatih As 1 ay önce Şikayet Et
    SGK sistemine acil çözüm staj ve cirakliga çözüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle