Mansur Yavaş hakkında dikkat çeken iddia: Destek şartı açıklandı

Gazeteci Sinan Burhan, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını aktardı. Ağıralioğlu’nun Yavaş’a destek ihtimalini şartlara bağladığı, İmamoğlu konusunda ise farklı bir tutum sergilediği belirtildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 22.09.2026 17:20 GÜNCELLEME 22.09.2026 17:44 SİYASET
Mansur Yavaş hakkında dikkat çeken iddia: Destek şartı açıklandı
Mansur Yavaş hakkında dikkat çeken iddia: Destek şartı açıklandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın atacağı siyasi hamleler merak edilirken, hakkında yeni bir kulis paylaşıldı.

Gazeteci Sinan Burhan, katıldığı TV100 programında Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Burhan, görüşmede Ağıralioğlu’na Anahtar Parti’nin mevcut durumu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve yolsuzluktan tutuklu eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki düşüncelerini sorduğunu aktardı.

İMAMOĞLU'NA KAPIYI KAPATTI

Burhan’ın aktardığına göre Ağıralioğlu, Ekrem İmamoğlu ile siyasi olarak aynı zeminde buluşmalarının mümkün olmadığını ve İmamoğlu’nun siyaseten sonuç üretecek durumda olmadığını ifade etti.

MANSUR YAVAŞ'A ŞARTLI DESTEK

Burhan, Mansur Yavaş konusunda ise Ağıralioğlu’nun destek ihtimalinden söz ettiğini ancak bunun bazı şartlara bağlı olduğunu belirtti. 

Ağıralioğlu’nun, yarı başkanlık veya parlamenter sisteme geçilmesi halinde yeni sistemin geçiş döneminde Mansur Yavaş’a destek verebileceklerini söylediği aktarıldı.

Burhan Ağıralioğlu'nun ifadelerini şu şekilde aktardı:

"Mansur Bey'e destek vereceklerini ama bir şartla diyor. Eğer diyor bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden vazgeçilir, yarı başkanlık ya da parlamenter sisteme geçilirse, bir geçiş döneminin Türkiye'deki yeni sistemin öncüsü olarak biz Mansur Bey'e destek veririz."

Burhan, Zafer Partisi ve Milli Yol Partisi gibi partilerde oluşan eğilimi şu sözlerle aktardı:

"Milliyetçi partilerde Mansur Yavaş üzerine bir konsensüs oluşmuş. 'Mansur Bey yeni sistemin öncüsü olursa destekleriz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var' diyorlar."

Özgür Özel'e büyük şok! İnan Güney tercihini yaptıÖzgür Özel'e büyük şok! İnan Güney tercihini yaptı

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • bekir 1 ay önce Şikayet Et
    Yavaş kendi partisini kursun - Ekrem in var Muhasebecinin var Mansur un niye olmasın - YAVAŞ PARTİ olsun adı - 6 lı masanın yerine 66 lı masa kurulsun - 66 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Yanlızz kurt 1 ay önce Şikayet Et
    Milliyetçi birinin CHP de işi ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle