Partide kalması krize neden oldu! Muğla'da başkan Ahmet Aras'a 'İstifa et' çağrısı!
CHP ve Yeni Parti arasında aylardır devam eden siyasi sürtüşme bu kez Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras üzerinden alevlendi.
CHP'de kalmasına rağmen Yeni Parti ile iş birliği içerisinde olduğu öne sürülen Aras'ın kısa süre önce Suriye ziyareti sırasında başkanlık vekaletini Yeni Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahça'ya vermesi, bardağı taşıran son damla oldu. Aras'ın halihazırda CHP Muğla il yönetimiyle de tüm iletişimi kopardığı iddia ediliyor.
'YERİNİ YENİ PARTİLİYE BIRAKIYOR'
CHP Muğla İl Disiplin Kurulu Başkanı Aziz Gürsoy, Ahmet Aras'ın söz konusu tutum ve kararlarını sert sözlerle eleştirdi.

Aras'ın adeta CHP ile tüm bağlarını kopardığını vurgulayan Gürsoy, "Sayın Aras'ın mevcut şartlar altında hala CHP'de kalıyor olması etik ve meşru değildir. Hatta bence burada bir kötü niyet vardır. Vakit kaybetmeden kendisinin derhal ihracı gerekmektedir. Hala yurt dışı gezilerinde bile belediyeyi Yeni Partili arkadaşımıza bırakıyor. Bizimle iletişimi yok. Kendisinin CHP ile duygusal ve organik hiçbir bağı kalmamış vaziyettedir" değerlendirmesinde bulundu.
'GEREKİRSE BEN BAŞVURACAĞIM'
CHP'nin kurumsal yapısına her koşulda sahip çıkacaklarını ve kimsenin partiden üstün olmadığını dile getiren Gürsoy, "CHP tabanında mevcut tablo ciddi sıkıntı yaratmaktadır. Söz konusu durumun devamı halinde il disiplin kurulu başkanı olarak bizzat ben Sayın Aras'ın ihracı için genel merkeze başvuracağım. CHP'nin hakkını, hukukunu, kurumsal yapısını korumak için gerekli her türlü adımı atmaktan çekinmeyiz" ifadelerini kullandı. CHP tüzüğüne göre büyükşehir belediye başkanları yalnızca Parti Meclisi'nin istemi üzerine Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilebiliyor.
-
Öz chp li 1 gün önce Şikayet EtAtanmış kayyum kayyum un partisi mi olurBeğen Toplam 2 beğeni
-
Troya 1 gün önce Şikayet EtHadi be sen olsan genel başkan ne dersinBeğen
-
Hüseyin Pehlivan 1 gün önce Şikayet EtBu bultancilarmı seçti bu bultancıları belkide bu.belediye başkanlarına oy vermediler kılıçlaroğlu kaç seçim mitingine katıldı belkide hiç birine ne hakları var bu. belediye başkanlarında 40 millet vekili ile chp tinin paralarına çöktünüz 0 91 millet vekilinin o parada hakkı yokmu ondan sonra arınmaktan basedinBeğen Toplam 4 beğeni
-
Yılmaz 1 gün önce Şikayet EtAhmet Aras Yeni partilidir . Günü gelince ayrılacaktır.Arasi destekliyoruzBeğen Toplam 6 beğeni
-
Yasemin Aydın 1 gün önce Şikayet EtParti drğişyirrn kişileri alnayın.O partiden,o partiye dolşıp duruyorlsr.Etik bulmuuorum.Beğen Toplam 2 beğeni
-
manisalı 1 gün önce Şikayet EtDaha düne kadar aynı yerdeydiniz birbirlerine bile ayrıştırıp ötekileştiren bu zavallılar daha ötekilere neler yapmazlar ki birde iktidara talip oluyorlarBeğen Toplam 12 beğeni
-
okur55 1 gün önce Şikayet Etİbb de aynı , chp liler utanmıyor bu durumdan şaka gibiBeğen Toplam 8 beğeni