Eyüpsultan'da Cumhur İttifakı ve CHP'nin adayları belli oldu: İşte ilk tur sonuçları
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Eyüpsultan Belediye Başkan Vekili seçiminde Cumhur İttifakı'nın adayının Muhammet Çakır, CHP'nin adayı ise Cafer Parlak oldu. 14:00'te başlayan seçimlerde ilk tur sonuçları belli oldu.
İstanbul'da Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen'in, "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak", "rüşvet almak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından tutuklanmasının ardından gözler belediye başkan vekilliği seçimine çevrildi. Başkan vekilinin belirlenmesi için belediye meclisinde seçim başladı. İlk turda CHP'nin adayı Cafer Parlak 21, AK Parti'nin adayı Muhammet Çakır ise 15 oy aldı.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Eyüpsultan Belediye Başkan Vekili seçiminde Cumhur İttifakı'nın adayını açıkladı. Özdemir, AK Parti ve MHP gruplarının ortak adayının Muhammet Çakır olduğunu duyurdu.
Eyüpsultan Belediyesi soruşturması! Belediye Başkanı Bülent Özmen tutuklandı
EYÜPSULTAN'DA BAŞKAN VEKİLİ SEÇİMİ YAPILACAK
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, 5 Ekim 2026'da tutuklandı. İçişleri Bakanlığının 6 Ekim tarihli kararıyla görevinden uzaklaştırılan Özmen'in yerine başkan vekilinin belirlenmesi için süreç başlatıldı.
İstanbul Valiliğinin duyurusuna göre Eyüpsultan Belediye Meclisi, başkan vekilini seçmek üzere 10 Ekim 2026 Cumartesi günü saat 14.00'te toplandı.
Seçimde Cumhur İttifakı'nı AK Parti ve MHP gruplarının ortak adayı Muhammet Çakır temsil ediyor.
Meclisteki sandalye dağılımında CHP'nin 23, AK Parti'nin 11 ve MHP'nin 3 adayı bulunuyor.
37 üyeli Eyüpsultan Belediye Meclisi'nde başkanvekilliği için iki aday yarışıyor.

CHP'NİN ADAYI CAFER PARLAK
Bugün saat 14:00'te başlayan Eyüpsultan Belediye Başkanvekilliği seçiminde CHP'nin adayı Cafer Parlak oldu.

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ SEÇİMİNDE İLK TUR TAMAMLANDI
İlk tur sayım sonuçlarına göre CHP'nin adayı 21, AK Parti'nin adayı ise 15 oy aldı. Oylamada 1 oy geçersiz sayıldı.
MUHAMMET ÇAKIR KİMDİR?
Eyüpsultan Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre; 1978 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğan Muhammet Çakır, 1984 yılından bu yana Eyüpsultan'da ikamet ediyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Çakır, 2000 yılında Göktürk Belde Belediyesi'nde inşaat mühendisi olarak göreve başladı. Belediyede çeşitli birimlerde çalışan Çakır, 2014-2016 yılları arasında Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptı.
2016 yılında memuriyetten ayrılarak aile şirketinde yöneticilik yapan Çakır, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi seçildi. Çakır, 2019-2024 yılları arasında belediye başkan yardımcılığı görevini de yürüttü.
Evli ve iki çocuk babası olan Muhammet Çakır, Eyüpsultan Belediye Meclisi'nde AK Parti grubunda yer alıyor.
CAFER PARLAK KİMDİR?
Cafer Parlak, 1983 yılında İstanbul'un Eyüp ilçesinde, beş çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Yaklaşık 60 yıl önce Tunceli'den Eyüpsultan'a göç eden bir ailenin mensubu olan Parlak, uzun yıllardır Karadolap Mahallesi'nde ikamet ediyor.
Parlak, evli ve iki çocuk babasıdır.
BANKACILIK KARİYERİNE GÖKTÜRK'TE BAŞLADI
Üniversite eğitiminin ardından bankacılık kariyerine Göktürk'teki Oyakbank'ta başlayan Cafer Parlak, daha sonra ING Bank'ın ticari bankacılık bölümünde görev yaptı.
2013 yılında Yapı Kredi Bankası'na geçen Parlak, bankanın Alibeyköy Şubesi'nde üç yıl boyunca yöneticilik görevini üstlendi.
Bankacılık kariyeri boyunca finansal analiz, risk yönetimi, bütçe planlaması, ticari bankacılık, müşteri ilişkileri ve ekip yönetimi alanlarında deneyim kazanan Parlak, Sermaye Piyasası Lisansı sahibidir ve İngilizce bilmektedir.
AİLE ŞİRKETİNDE GENEL MÜDÜRLÜK YAPTI
Cafer Parlak, 2017 yılında bankacılık kariyerinden ayrılarak aile şirketinin yönetimini üstlendi. 8 yıl boyunca genel müdür olarak görev yapan Parlak, Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde de çeşitli görevler üstlendi. Parlak, Tarife Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu başkanlıklarını yürüttü.
Cafer Parlak, Nisan 2026'da gerçekleştirilen seçim sonucunda Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkanvekilliği görevine seçildi.
-
şahabiddin 1 saat önce Şikayet Etyazık Eyüp Sultan Üsküdar gibi yerlerdeki seçmenler kendilerini sorgulaması lazımBeğen Toplam 8 beğeni
-
Selim 1 saat önce Şikayet EtHala chp. Bu millet ne diyeyim burada ayıp olur.Beğen Toplam 5 beğeni


