DP'ye lider yapacaklardı, CHP'ye girdi

CHP'nin 80 kişilik Parti Meclisi (PM) listesindeki en dikkat çekici isim, Balyoz darbe planında, kurulması öngörülen hükümette görev verilecekler arasında adı zikredilen Prof. Dr. Süheyl Batum.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 24.05.2010 09:37 GÜNCELLEME 24.05.2010 09:37 SİYASET
DP'ye lider yapacaklardı, CHP'ye girdi
DP'ye lider yapacaklardı, CHP'ye girdi

CHP'nin 80 kişilik Parti Meclisi (PM) listesinde ilginç isimler de yer aldı. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un iletişim danışmanı Nuran Yıldız bunlardan biri. Yıldız, Başbuğ'un sert açıklamalarının arkasındaki isim olarak medyaya yansımıştı.

Listedeki bir diğer dikkat çekici isim, Balyoz darbe planında, kurulması öngörülen hükümette görev verilecekler arasında adı zikredilen Prof. Dr. Süheyl Batum. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan, mahkemedeki beyanatında örgüte yeni eleman kazandırması için telefonda konuştuğu kişinin Süheyl Batum olduğunu açıklamıştı. Batum, Demokrat Partili (DP) bir aileden geliyor. Kendisi de bir ara Encümen-i Daniş tarafından DP'nin genel başkanlığı için zikredilmişti. Fakat CHP'de karar kıldı.

Bir diğer dikkat çekici isim, Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet Faraç. Adı, kendi gazetesine el bombası atılmasıyla gündeme geldi. Bombanın atıldığı gün gazete bahçesinde yapılan aramalarda bulunan mermi kovanlarının, Faraç'ın tabancasından çıktığı tespit edilmişti. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz, Faraç'ın ifadesini almıştı.

TURAN GÜNEŞ'İN OĞLU VE DAMADI YÖNETİMDE

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında dışişleri bakanlığı görevinde bulunan Turan Güneş'in oğlu ve damadı PM'de yerini aldı. Listeye giren Hurşit Güneş, Turan Güneş'in oğlu. Prof. Sencer Ayata ise damadı. Kıbrıs Barış Harekatı, "Ayşe tatile çıktı" sözüyle özdeşleşmişti. Bu paroladaki Ayşe, Turan Güneş'in kızı Ayşe Güneş Ayata. Ayşe Güneş, CHP'nin yeni parti meclisine giren Sencer Ayata'nın eşi.

Listede Türkan Saylan'ın cenazesinde yaptığı konuşmayla gündeme oturan emekli Beyoğlu Müftüsü İhsan Özkes de bulunuyor. Özkes, Türkan Saylan'ın vasiyeti üzerine cenaze namazını kıldırmıştı. 1957 Çorum doğumlu Özkes, Üsküdar, Şile ve Beyoğlu müftülüğü yaptı. 2002 yılında milletvekili seçimlerinde aday olmak üzere görevinden ayrıldı. Fakat aday olamadı. Ardından Adana-Yüreğir ilçe müftülüğüne atandı. Bu görevini yaparken 2003 yılında emekli oldu.

KAYNAK : Zaman
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • mehmet tokat 16 yıl önce Şikayet Et
    TÜM ERGENEKONCULAR CHPDE YER BULDU. tam bir maoist yönetim oluşturuldu. dine sıcak bakan tek bir isim yok listede. ALLAH SONUNU HAYIR ETSİN CHPNİN.
    Cevapla
  • Mütebessim 16 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki CHPye başkan yapacaklar!. Görülen o ki, 1-2 seneye CHPnin başına getirilmek için hazırlanıyor. Hele şu referandum ve seçim halkın gözü boyanarak geçirilsin..
    Cevapla
  • E.gül 16 yıl önce Şikayet Et
    Düzme tosunpasalarla..... Bu isler öyle düzme tosunpasalarla olmaz. yakinda görülür.
    Cevapla
  • ezgin karaosman 16 yıl önce Şikayet Et
    Yeni DP=CHP=Cindoruk=Demirel=ERGNKN. milleti indiraGandi yapacanız dimi Süheeyyyllll
    Cevapla
  • Ekrem Erol 16 yıl önce Şikayet Et
    Vitrine Bak!. Kulanışlı medya günlerdir allayıp, pullamaya devam ediyor. Bugünün manşeti ise "Vitrin de yenilendi" Vitrine bak hizaya gel! Darbe yanlılarının parti meclisinde yer aldığı bir parti ne kadar demokrat ise CHPde o kadar demokrat olacaktır. Süheyl Batumu katıldığı tartışma programlarıdan tanıyoruz. Ergenekonu sulandırma çabalarını da biliyoruz. İşte size vitrini yenilenmiş bir CHP. Tepe tepe kullanın! Bir zamanlar Tansu hanımı da böyle allayıp pullamıştınız bize! Ne oldu? 1994 krizi ülke tepetaklak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR