12 Eylül Utanç Müzesi açıldı - Video

1980 olaylarında cezaevine girenlerin, hayatlarını kaybedenlerin isimleri, hayat hikayeleri, mektupları ve fotoğraflarının yer aldığı '12 Eylül Utanç Müzesi' Ankara'nın Çankaya ilçesinde ziyarete açıldı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 04.09.2010 05:05 GÜNCELLEME 04.09.2010 05:05 SİYASET
12 Eylül Utanç Müzesi açıldı - Video
12 Eylül Utanç Müzesi açıldı - Video

Devrimci 78'liler Federasyonu 1980 darbesiyle yaşananların sergilendiği ''12 Eylül Utanç Müzesi''ni açtı.

Çankaya Belediyesi’ne ait Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki açılışa Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve çok sayıda 78'liler derneği üyesi katıldı.

Ankara 78'liler Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk, 12 Eylül tanıklarının tanıklığını kayıt altına almak için böyle bir müze açtıklarını belirterek, ''12 Eylül karınlığına karşı duranların türküsünü söyleyeceğiz'' dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da Türkiye'de sağcının da solcunun da 12 Eylül Anayasası'nı lanetlediğini belirterek, Türkiye'de yaşananların nedeninin 1982 Anayasası olduğunu söyledi. Tanık, 12 Eylül’de oylanacak Anayasa değişikliğinin yönetimin mantığıyla yapılmış düzenlemeler olduğunu, düzenlemelerle kuvvetler ayrılığının zarar göreceğini söyledi.

Konuşmalardan sonra ''12 Eylül Utanç Müzesi''nin açılışı yapıldı.

Müzede 1980 olaylarında cezaevine girenlerin, hayatlarını kaybedenlerin isimleri, hayat hikayeleri, mektupları ve fotoğrafları yer alıyor.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin girişine temsili olarak darağacı kuruldu. Müzenin bir bölümünde de işkence aletleri yer alıyor.

15 Eylül tarihine kadar açık kalacak müze daha sonra diğer illeri gezecek.

YORUMLAR 1
  • yüksel 15 yıl önce Şikayet Et
    zamanlama çok iyi. Eski ve yeni CHP.ve MHP.liler artık EVET demelerinin ne kadar önemli olduğu bu sergi ile de ortaya çıkmıştır. Referandumu Parti gözüyle bakmanın yanlış olduğu umulur ki anlaşılmış olsun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR