1 oy için 8 bin kilometre uçtu

Fildişi Sahili Cumhuriyeti’nde yaşayan İbrahim Arıöz isimli Türk, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nde oy kullanmak için 8 bin kilometre yol kat etti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2011 19:46 GÜNCELLEME 12.05.2011 19:46 SİYASET
1 oy için 8 bin kilometre uçtu
1 oy için 8 bin kilometre uçtu

Fildişi Sahilleri’nden önce Fas’a gelen Arıöz, buradan Türk Hava Yolları’na ait uçakla aktarmalı olarak saat 15.40'da Atatürk Havalimanı’na ulaştı. Türkiye’ye oy kullanmak için geldiğini söyleyen Arıöz, dün gece saat 02.00’da yola çıktığını ve havada 10 saat geçirdiğini söyledi. Fildişi Sahilleri’nde yapılan genel seçimler sonrası yaşanan olaylara değinen Arıöz, “Keşke ülkemizdeki insanlar oraları görse buradaki nimetlerin kıymetini biliriz.” ifadelerini kullandı.
   
Fas aktarmalı olarak geldiğini söyleyen Arıöz, yaşadıkları olayları şöyle anlattı, “Fildişi Sahilleri’nde seçimler oldu ancak kaybeden taraf iktidarı bırakmadı ve 20 gün kadar savaş yaşandı. Biz evimizden çıkamadık demokrasinin kazanımlarını kullanmak lazım. Orada 10 yıl insanlar seçim olsun diye beklediler seçim oldu fakat kaybeden taraf bırakmadı ama ülkemizde demokrasi, yokuşunu belli bir mesafede kat etti.”
   
Fildişi Sahilleri’nde yaşanan kriz nedeniyle elçilikte seçim için kayıt yaptıramadığını söyleyen Arıöz, “Özel sektörde çalışıyorum ve 4 yıldır oradayım. Savaş esnasında Türkiye’yi pek takip edemedik ama Türkiye’de de seçim ortamı hareketli.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • erhan ay 13 yıl önce Şikayet Et
    adam ordaki karisikliktan kacmis. oy kullanmak icin gelmemis madem oy kullanilmasini istiyor versin bana 220 euro bende gelip havalimaninda oy kullaniyim onun istedigi partiye veriyim
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR