Erdoğan'dan Van belediyesine tepki

Van'da parti teşkilatının yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, ''Halk çamur içinde yaşasın, pisliğin içerisinde yaşasın, hiç umurlarında olmasın, ideoloji olsun yeter'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2011 22:25 GÜNCELLEME 20.05.2011 22:25 SİYASET
Erdoğan'dan Van belediyesine tepki
Erdoğan'dan Van belediyesine tepki

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin hizmet odaklı siyaset yaptığını, diğerlerinin ise hizmet odaklı siyaseti benimsemediğini belirterek, ''Halk çamur içinde yaşasın, pisliğin içerisinde yaşasın, hiç umurlarında olmasın, ideoloji olsun yeter'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Van Teşkilatı tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Erdoğan, yemeğin başında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin ideolojik odaklı değil, hizmet odaklı siyaset yaptığını, hizmet odaklı siyaseti benimsediğini belirterek, ''Diğerleri ne yazık ki hizmet odaklı bir siyaset benimsememişlerdir. Yani halk çamur içinde yaşasın, pisliğin içerisinde yaşasın, hiç umurlarında olmasın, ideoloji olsun yeter'' diye konuştu.

Erdoğan, ''İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet yapanlardır, onun için halka hizmeti Hakka hizmet olarak görüyoruz. Bunun için de bu yatırımları yaparak farkımızı ortaya koymak zorundayız. İşte AK Parti budur'' dedi.

AK Parti iktidarının yaptığı hizmetlerden örnekler veren Başbakan Erdoğan, 8 yılda daha önce yapılmayanları gerçekleştirdiklerini söyledi.

4 yıl içinde eğitimde sınıflarda akıllı tahtalara geçileceğini anlatan Başbakan Erdoğan, zengin fakir ayrımı yapmadan tüm öğrencilere elektronik kitap dağıtılacağını belirtti.

Kinden, nefretten ve tehditten uzak bir Türkiye'yi kurmak zorunda olduklarını vurgulayan Erdoğan, ''Bunu hep birlikte kuracağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İsmet İnönü'nün ''Namussuzların cesareti kadar namuslular da cesaretli olursa bu işi hallederiz'' sözünü anımsatarak, her şeyin daha iyi olacağını ifade etti.

CHP'li bir profesörün Zincirlikuyu Mezarlığından geçerken kapıda yazan ayetle ilgili eleştirilerde bulunduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, bu profesörün ''Her nefis ölümü tadacaktır'' sözünün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ait olduğunu sandığını söyledi.

Ölümü kendileri için bir nasihat olarak gören bir anlayıştan geldiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, kişi öldüğünde ''cumhurbaşkanı, başbakan, profesör kişi niyetine değil, er kişi ya da hatun kişi niyetine'' denileceğini anlattı.

Milletin 2002 yılından beri kendisine hizmetkar olanları iktidara getirdiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''Çok partili siyasi hayatta CHP'nin tek başına iktidar olduğu dönemi hatırlıyor musunuz? Hiç yok. Niye? Bunların anlayışı bu. Halkımız bunlara vermez zaten, bunların genlerinde neyin olduğunu benim milletim ölçmüş, biçmiş, yerine oturtmuş'' diye konuştu.

-''HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ''-

AK Parti'nin temellerini milletin attığını anlatan Erdoğan, milletin istikameti doğrultusunda ilerlediklerini, 74 milyonu bir ve beraber gördüklerini, hiçbir ayrım yapmadıklarını, tamamına hizmet götürmek için de herkese eşit mesafede olduklarını kaydetti.

Gece gündüz bunun için çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, ''Çünkü baki kalan bu kubbede hoş bir seda değil mi?'' diye konuştu.

Yaptıkları hizmet siyasetinin birilerinin önünü kestiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, çünkü onların Güneydoğu'ya hizmetin gelmesini istemediğini, devletin hizmet getirmemesi halinde bunu halka karşı kullanmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, AK Parti iktidarında bunların tersine döndüğünü söyledi.

Her türlü hizmeti vatandaşın ayağına getirdiklerini, gece gündüz bunun için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Yaptıklarımız bizim yapacaklarımızın teminatıdır... Türkiye, AK Parti iktidarıyla bir yandan hizmet siyasetini kararlılıkla yürütürken, bir yandan da demokrasiye, özgürlüklere, millet iradesine musallat olan karanlık odaklarla mücadele etmiştir. Bizim çocuklarımız, gençlerimiz, daha iyi bir Türkiye'de yaşasın, daha modern bir ülkede yaşasın. Onun için Meclise 367'nin üzerinde bir grupla gelelim. Hedefimiz ileri demokrasinin egemen olduğu, temel hak ve özgürlüklerin egemen olduğu yepyeni bir anayasayı, milletin anayasasını inşallah hazırlayacağız. Artık Kürt kardeşlerimin asimilasyonu gibi bir şey söz konusu olabilir mi? Bugün de söyledim, bizim grubumuzda Kürt kökenli milletvekili arkadaşlarımız var, bizim öyle bir sıkıntımız yok ki. Biz kardeşçe bu ülkeye nasıl hizmet veririz, bizim derdimiz bu.''

AK Parti'yi kurduklarında birlik ve beraberlik vurgusunu yaparak bunu programlarına aldıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, o gün söylediklerini bugün de ifade ettiklerini dile getirdi.

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, bu bağlamda atılan adımları da yineledi.

-''GENÇLERE YENİ VİZYON''-

Seçime 23 gün kaldığını anlatan Erdoğan, partililerden kapı kapı, köy köy gezerek çalışmalarını istedi. El ele vererek çalışmak zorunda olduklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

''Van'daki her bir kardeşimin kararını vererek, bu hayırlı sürece destek vermesini özellikle istiyorum. Aile kurumu çok önemli. Aile bağları çok güçlü bir millet olduğumuz için bütün kanaat önderlerinin böyle bir seferberliğin içine girmesini çok önemsiyorum. Biz aile kurumunun önemine inanan bir partiyiz. Önümüze bunu koymuşuz ve böyle bir medeniyetin mensupları olarak da biz aileyi çökertmeyeceğiz. Çünkü aile çökerse toplum çöker, umutlar yok olur. Onun için yaptığımız hizmetlerle gençlerimize yeni bir vizyon oluşturmanın gayreti içindeyiz.''

Türkiye'nin değiştiğini ve dönüştüğünü ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, böyle bir süreçte bazı kesimlerin istismar yaptığını, bunların hırsla, korkuyla, panikle şiddeti zirveye çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Milletin bunun karşısında durarak, kararlı bir tavır ortaya koyması halinde bunların başarılı olamayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, modern Türkiye'yi kurmak için çalıştıklarını ifade etti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • kayseriden38 13 yıl önce Şikayet Et
    aykut Zap. iyimi oldu bdp ye verdide!! şimdi pisliğin içinde boğulup gideceksiniz! o belediyeye aktarılan paraların hepsi PKK ya yardım olarak gidiyor buna ne dersin?? hoş tabiki sizde bundan memnunsunuzki bdpyi seçtiniz? yada silah zoruylamı seçtirdiniz desem??
    Cevapla
  • Selim Akkale 13 yıl önce Şikayet Et
    HERKES LÂYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİR !!!. Benim karnım aç olmuş tok olmuş fark etmez, çöpüm toplanmış, toplanmayıp çöp dağları oluşmuş fark etmez, lâğımlar taşmış, taşmamış fark etmez, yolum yapılmış, yapılmamış fark etmez diyen insanlar siz ne yaparsanız yapın bize OY VERMEZLER !!! Onun için ne güzel söylenmiş, herkes lâyık olduğu şekilde yönetilir diye !!! Adam B.. içinde yüzmeye lâyıksa elbette ki b.. içinde yüzer !!! Eşref-î Mahlûk muamelesine lâyıksa elbette o şekilde muamele görür !!!
    Cevapla
  • erol sefer 13 yıl önce Şikayet Et
    büyüksün baba. aslan yattığı yerden belli olur baba
    Cevapla
  • murat . 13 yıl önce Şikayet Et
    bende oyle. belediye yi bırak bir batmanlı olarak sen memleketime geldiğin zaman ben kessinlikle evimin onunu temizlemem ve belediyeden şehırde temızlık yapması konusunda bır talepte bulunmam gelmesen zaten bir soru yok bence
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR