Destici: Hemen başkanlık sistemine geçilsin
BBP Genel Başkanı Destici ' Türk devlet geleneğinde de, Türk kültüründe de en iyi sistemin başkanlık sistemi olduğunu belirterek bunun konuşulmasınıi ve başkanlık sistemine geçilmesini istedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Başkanlık sistemi tartışılsın, konuşulsun. Türk devlet geleneğinde de, Türk kültüründe de en iyi sistemin başkanlık sistemi olduğunu söyledim. Bunu tartışalım, konuşalım gerekirse de Türkiye başkanlık sistemine geçsin'' dedi.
Destici, Eskişehir'in Çifteler ilçesinde düzenlenen yağmur duasına katıldı.
Bir gazetecinin ''Başkanlık sistemi tartışmaları''yla ilgili düşüncelerini sorması üzerine Destici, ''Başkanlık sistemi tartışılsın, konuşulsun. Türk devlet geleneğinde de, Türk kültüründe de en iyi sistemin başkanlık sistemi olduğunu söyledim. Bunu tartışalım, konuşalım gerekirse de Türkiye başkanlık sistemine geçsin'' yanıtını verdi.
Bir gazetecinin, KCK operasyonlarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine ise Destici, ''KCK, PKK, BDP ve PJAK bir yapının parçalarıdır. Dolayısıyla bunların hepsi birbirinin aynısıdır'' diye konuştu.
Bunlarla amansız mücadele edilmesinin şart olduğunu dile getiren Destici, şöyle devam etti:
''KCK'ya karşı yapılan operasyonları desteklediğimizi ve sonuna kadar gidilmesi gerektiğini söylemiştik. Bu anlamda ben KCK'ya karşı yapılan operasyonları sonuna kadar destekliyorum. Hükümetin, İçişleri Bakanlığı'nın, jandarmanın bu konuda tavizsiz çalışmasını bekliyorum. Hukuk bunlara karşı işletilmezse bunların pervasızlaşmasının önü alınamaz.''
-
şafak 14 yıl önce Şikayet Etasil başkanımız muhsin bey gibi yürekli ve asilsin.. sayın destiçi merhum yazıcı oglunun mirasına sahip cıktıgın için tşk buyük birlik partisinede sizin kadar cesur yürekli başkan lazım.allah yolunuzu yolumuzu acık etsin.Beğen
-
ZÜLFİKAR KURTOĞLU 14 yıl önce Şikayet Etvur bozkurdum inlesin vur türkiye dinlesin. muhsin reisin emanetleri daima arkanızdayız...Beğen Toplam 3 beğeni