Çelik, taşeronlarla ilgili susmayı tercih etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'deki 4-C çalışan 23 bin çalışanın kadroya alınmasının hükümetin ele alacağı bir konu olduğunu belirterek, "Meclis tatilde olduğu için şu anda o konuyla ilgili ileri derecede bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2013 17:31 GÜNCELLEME 18.08.2013 17:31 Sosyal Güvenlik
Çelik, taşeronlarla ilgili susmayı tercih etti
Çelik, taşeronlarla ilgili susmayı tercih etti

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu sünnet şölenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4-C'lilerin kadroya girip girmeyeceği konusunda sorulara cevap verdi. Hükümetin daha önce 100 bine yakın sözleşmeliyi kadroya geçirdiğini belirten Bakan Çelik, "Şimdi bizim o çalışmalarda 4-B'lilerin kadroya alınacağını ifade etmiştik.

Bunun gereğini yaptık. 100 bin kişi şu anda kadrolu oldular ve oluyorlar. Özelleştirme neticesinde 4-C statüsüne çalışan 23 bin çalışanımızla ilgili olarak da toplu sözleşme masasında sosyal haklarının ele alınacağını ifade ettik. Aile ve çocuk yardımı gibi yardımların yanında ana ücretlerine, ilkokul mezunu kardeşlerimiz bin 33 lira alıyorlardı. Oraya da 175 lira ilave yaparak çok ciddi bir maaşlarında, oran olarak bakarsak yüzde 35-40'lar oranında maaşlarında iyileştirme oldu" diye konuştu.

"4-C'LİLERİN İŞ GÜVENCELERİNDE BİR PROBLEM YOK"

4-C çalışanlarının asıl taleplerinin kadro olduğunu dile getiren Bakan Çelik, "Aslında 4-C statüsündekilerin iş güvencelerinde bir problem bulunmamaktadır. Ama 4-C diye öteden beri anılmalarının onlara verdiği sıkıntılarını 'geçici personelmiş' gibi algıların kendilerini rahatsız ettiğini ifade ettiler. Biz de toplu sözleşme sürecinde çalışma yapacağımızı, mali durumlarını iyileştireceğimizi ifade ettik. Ama kadroyla ilgili takdir edersiniz ki, bu hükümetin ele alacağı bir konu. Meclis de tatilde olduğu için şu anda o konuyla ilgili ileri derecede bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum" açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • hasan basri 11 yıl önce Şikayet Et
    taşeron buysa mezunların vay haline. teknik sanat okulu lise ayarı eloktronik bölümü mezunu oğlum işe girdi ama eleoktronik işi diye girdi ama iş getir götür taşerona bağlı koca ünlü şirketin ürünlerini depoya yükleme iş asgari ücret çocuk sanatını dahi yapamıyor herhalde taşerona bağlı işçilerse vay hallerine ünüversite mezunları var hamalllık yapıyor şirkette
    Cevapla
  • hasan yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    sistemin temelleri. özelleştir,ucuz iş gücü yarat,palyatif çözüm sun (örneğin şehri kalkındırmak için üniversite açılması gibi),özel hastane avm gibi.ucuz iş gücü yaratmak sadece taşeron firma ila mümkün olabilir.gerçi bir de kamuda ikinci sklala diye birşey olsada bu da hukuğa nekadar uygun tartışılır.
    Cevapla
  • MUSTAFA YILDIRIM 11 yıl önce Şikayet Et
    BARIŞ VE BÜNYAMİN. sizin de çoluk çocuğunuz bu duruma düşerse düştüğünüz durumu,yaptığınız yorumları merak ediyorum.
    Cevapla
  • Barış Şenocak 11 yıl önce Şikayet Et
    Bünyamin Can'a katılıyorum.... Yok biz daha fazla iş yapıyoruz, yok hakkımız gasp ediliyor vs. Allah'tan korkun. Kendinize çıkar elde etmek için başka insanları karalamayın. Oralara zaten torpille alınıyorsunuz. Özel sektöre göre her bakımdan çok daha iyi durumdasınız. İftira ile lafla peynir gemisi yürütmeye çalışıyorsunuz. Günah günah....
    Cevapla
  • benazir kandemir muhcu 11 yıl önce Şikayet Et
    işe başlarken kimse taşeronlara. sen buralarda çalışacaksın ama tüm hakların gaspedilecek demiyor. tuzu kuru olanlar rahat rahat konuşmaya devam etsin, taşeronlar az çalışmanın değil ekmeğini kazanırken insanca muamele görmenin ve haklarının derdinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR