3 çocuklu ailenin vergisi kalkıyor
Yeni asgari ücret belirleme çalışmaları sürerken, çocuklu ailelere müjde geldi. 3 çocuklu asgari ücretlinin vergisi artık sıfır olacak
3 çocuğu bulunan ve eşi çalışmayan asgari ücretlilere sıfır vergi için düğmeye basıldı. Bu düzenlemenin yer aldığı Gelir Vergisi Yasası gecikince, yeni bir formül gündeme geldi. 3 çocuğu bulunan ve eşi çalışmayan asgari ücretlilere sıfır vergi uygulanmasını öngören düzenleme, başka bir yasanın içine tek maddelik düzenleme olarak konulacak, böylece uygulama öne çekilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, düzenlemenin Meclis'te çıkacak yasalardan birine ilave edilmesi konusunda Maliye yetkilileriyle değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi. Çelik, Meclis'te bekleyen Gelir Vergisi Yasası'nda yer alan asgari geçim indiriminden 3 çocuğun yararlanmasına ilişkin düzenlemenin hayata geçirileceğini söyledi.
Düzenlemeye göre, 3 çocuk için vergi indirim oranı yüzde 5'ten 10'a çıkarılacak, asgari ücretli çalışana da sıfır vergi dönemi başlayacak. Engellilere de müjde veren Çelik, "İlk etapta 120 engelli kardeşimize 36 bin liralık hibe imkanı sağlayarak, iş kurmalarına ve işlerini geliştirmeye katkı sağlama kararı aldık. 3 aylık periyotlarla bunların sayısını artırma imkanımız var" dedi.
-
HAYAL MI? 11 yıl önce Şikayet Etasgari ücret bu denli düşük olduğu ülkemizde hala vergilerle iyileştirilmeye çalışılıyor ancak bu iyileştirmeler hayat şartlarının ve yaşam standartlarının çok altında kalıyor.yalnız çocuk sayısına bakılmadan asgari ücretin tamamının vergiden muaf edilmesi ayrıca işci ssk kesintisi oranının azaltılarak işci maaşına artı gelmesi veya işverene işci başı sübvansiyon verilerek işci maaşlarının yaşam standartlarına yükseltimesi gerekir.Beğen
-
ahmet selli 11 yıl önce Şikayet Etşuan hükümetin başına gelen belalara Rabbimin izin vermesinin sebeplerinden biri de Allahualem şu; zaten 5-10bin lira alan savcıya hakime 1000 tl zam, 5-10 bin alan öğretim üyesine 1000 tl zam öğretmene,memura 75 lira, asgari ücretliye 100 lira, bunlar gadabı ilahiye dokunuyor. Rabbim yöneticilerimize feraset, basiret versin, onları iktidar yapan biziz, o küçücük mutlu azınlık değil.Beğen