46 yıllık 657 sayılı 'memur kanunu' değişiyor!
Hükümetin bir süredir dar bir bürokrat kadroyla 657 sayılı devlet memurlarını ilgilendiren yasa üzerinde çalıştığı ve yeni sistemin günün şartlarına uygun olarak dizayn edildiği ortaya çıktı.
Hazırlanan yeni taslakla, 657 sayılı yasadaki memurun tanımı değişecek. Memurun iş güvencesi ortadan kaldırılacak. Görevini iyi yapmayan memur işten çıkarılabilecek. Memurun verimliliği de ölçülecek. Çok çalışan çok, az çalışan az maaş alacak. Yeri değiştirilen bürokrat mahkemeye başvurup geri dönemeyecek.
2023 Vizyonu'na, hükümetin kamu personel sistemini değiştirme hedefi de girdi. Hükümet, yeni bir memuriyet sistemi için düğmeye bastı. Çalışmanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütüldüğü ve sistemde radikal değişiklikler yapılmasının planlandığı öğrenildi.
46 yıllık 657 sayılı devlet memurları yasasını rafa kaldıracak çalışmayı memur konfederasyonlarıyla da paylaşmadığı, çalışmanın sadece bakanlık bürokratlarından oluşan dar bir grup tarafından sürdürüldüğü belirtildi.
Vatan'ın haberine göre yeni kamu personel rejiminde en temel düzenleme olarak "verimlilik" ilkesi getirileceği iddia ediliyor. Memurun iş güvencesi ortadan kalkacak. Memurların da işçiler gibi çıkarılmaları mümkün olacak.
İddialara göre Memur maaşları da düzenleme içerisinde yer alıyor... Sadece "katsayı-gösterge", "derece-kademe" sisteminden ibaret olmayacak. Memurların maaşlarında da performans kriteri geçerli kılınacak. Memurun verimliliği ölçülerek çok çalışanın çok, az çalışanın az maaş alması sağlanacak. Verimli memur ile verimsiz memur arasında fark olacak.
İdarenin görevden alma ve görev yeri değiştirme insiyatifini kullanma şartları genişletilirken, görev yeri değiştirilen bürokratın mahkeme kararıyla geri dönmesinin yolu sınırlandırılacak. Hükümetlerin kendi kadrosuyla çalışabilmesi için "sözleşmeli" uygulaması da yaygınlaştırılacak.
-
ALİ ÜNLÜER 14 yıl önce Şikayet Etdevlet deniz yemeyen keriz. memur olana kadar canını dişine takanlar, memur olduktan sonrada efelenmeler, söylenmeler ve işten kaçmalar başlıyor. memur ile özel sektör çalışanını kıyasladığında dağlar kadar fark var. niçin yemlik olarak kullanan memur öz eleştiri yapmaz acaba.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Alper Güneş 14 yıl önce Şikayet Etmemur olmak veya öğretmen olmak.... öğretmenlere müjdeli haber (tüm kanallarda) 3 saat ek ders, sanki çok paraymış ve de bütün öğretmenler alıyormuş gibi yaygara... arkadaşlar öğretmenlere ve de memurlara hakaret etmeyiniz sizin çocuklarınızı yetiştiriyorlar... gelelim kanunun değişmesine; öğretmenim ya o konudan devam edeyim.. ALLAH izin verdiği sürece kanun değişse, yönetmelik de değişse öğretmene hakaret eden arkadaş bu işi sen değil ben yaparım niye mi? seni sbs geçtiğim için, niye mi? seni öss geçtiğim için, niye mi? seni kpss geçtiğim için, sebep mi? sen eğitim-öğretimin boyunca haylazlık yaptın, biz memurlar (doktor, mühendis, avukat, öğretmen, memur vs) hep daha iyi nasıl olur diye çalıştık... onun için ne değişirse değişsin senden iyiyim bunu kabul et... :)Beğen Toplam 12 beğeni