G.S'ye yardım 5 milyon doları aştı

Adnan Polat'ın başlattığı kampanya büyük yankı uyandırdı. Toplanan para 5 milyon dolara ulaştı. Telefonlar kilitlenince banka hesap numaraları basın bülteniyle duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2006 12:43 GÜNCELLEME 01.02.2006 12:43 SPOR
G.S'ye yardım 5 milyon doları aştı
G.S'ye yardım 5 milyon doları aştı

Galatasaray'ın eski asbaşkanlarından Adnan Polat'ın başlattığı '100.000 dolar' kampanyası büyük yankı uyandırdı. Geçtiğimiz haftalarda, '1500 Galatasaraylı iş adamı 100'er bin dolar verirse kulüp kurtulur' diyen Polat, geçtiğimiz gece Serhat Ulueren'in sunduğu Son Nokta programında bu kampanyaya start vermişti. Telefonla programa bağlanan camianın birçok önemli ismi kampanyaya destek vereceklerini açıkladı. Efsane başkan Selahattin Beyazıt 'Adnan'ın yaptığı önemli bir imtihan. İnşallah başarıyla buralardan geçeriz' diyerek 100 bin doları vereceğini söyledi.

SON RAKAM: 5 MİLYON DOLAR
Dün, toplam rakamın 5 milyon dolara ulaştığı öğrenildi.
Sabah erken saatlerden itibaren kampanyaya katılan sarı-kırmızılı camianın önde gelenleri, kulübün kasasını doldurmak için seferber oldu. Öte yandan G.Saray'ın resmi internek sitesi www.galatasaray.org Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk ve kardeşi Talip Öztürk'ün Mecidiyeköy'deki kulüp binasına gelip Özhan Canaydın'a 200.000 dolar tutarında bağış çeki vermelerini manşetten duyurdu. Bu bağış, kampanyanın camiada heyecan yarattığı ve sarı-kırmızılı kulübe gönül vermiş maddi durumu yerinde diğer iş adamlarını da tetikleyeceği şeklinde yorumlandı.

TELEFONLAR KİLİTLENDİ
Öte yandan Adnan Polat, akşam saatlerine doğru bir basın açıklamasıyla ilgiye teşekkür etti. Verdiği telefon ve faks numaralarının kilitlendiğini ve her kesimden ilgi gördüğünü belirten Polat, 'Gönül kapımız gibi kampanyamız da arzu eden tüm Galatasaraylılar'a açıktır' ifadelerini kullandı. Polat, sarı-kırmızılı camianın eşi bulunmaz bir duyarlılığa sahip olduğunun altını çizdi.


Yönetim bu fikri sevdi!

* Adnan Polat'ın başlattığı kampanyaya gösterilen ilgi Galatasaray yönetimini de harekete geçirdi. Kulübün resmi internet sitesinde, 'Taraftarlar, telefon ve mail yoluyla kulübe maddi katkı yapmak istediklerini belirtmektedir' satırlarına yer verildi ve bağış yapmak isteyen taraftarlar için kulübün banka hesap numaraları verildi.


G.Saraylılar ne diyor?

* FARUK SÜREN (G.Saray eski Başkanı): Adnan Polat'ın iyi niyetle başlattığı projeyi samimi buluyorum ve hoş karşılıyorum ancak çok üzülüyorum. Galatasaray'ın bugün bir yönetimi, bir başkanı var. Böyle bir yardım yapılacaksa bile bunun başlangıcını yönetim yapmalıydı. Bu para toplanırsa bununla ne yapılacak? Bu bir soru işareti. Paranın FIFA'ya ve futbolcu alacaklarına ayrılacağı söyleniyor ama Galatasaray'da bunları ödeyecek para zaten var. FIFA'ya çok cüzi bir ödeme var ve bunu yönetim gerçekleştirebilir. Galatasaray kulübüne 4 yılda 250 milyon Euro para girmiş ve çıkmıştır.

* SEMİH HAZNEDAROĞLU (G.Saray Divan Başkanı): Koca G.Saray kulübünün toplumun önünde kampanya açması beni ve birçok arkadaşımı tedirgin etti. Bu daha sessiz olabilirdi. Ben daha önce yapılan bir-iki kampanyanın içinde yer aldığım için iyi biliyorum. Bu çok hassas bir konu. Çoğu arkadaşlarımız o dönemde üzülmüşlerdi. Bu sorun özel bir şekilde halledilebilirdi.Umarım verilen sözler tutulur sonuç kötü olmaz.

* TURGAY KIRAN (G.Saray Başkan Yardımcısı): Fikir olarak güzel bir proje ancak televizyonda gerçekleşmesi hoşuma gitmedi. Bu biraz populizm oldu. Destek vermeyi düşünmüyorum. Görevim icabı zaten gereken desteği veriyorum. 100.yılımızda bir balo düzenledik ve karşılığında 10 bin euro istedik. O zaman Adnan Polat ve bu tür arkadaşları göremedik. Bu işler ciddi işlerdir; umarım başarılı olurlar.


Rakipler ne diyor?

* YILDIRIM DEMİRÖREN (Beşiktaş Başkanı): Bu konuda bizim yorum yapmamız doğru değil. Galatasaray camiasının takdiridir. Geçmiş yıllarda da Beşiktaş'ta 'Bir kibrit çak' kampanyası yaşanmıştı. Allah böyle durumları ne yeniden bize ne de başka bir kulübe yaşatmasın.

* NİHAT ÖZDEMİR (F.Bahçe Başkanvekili): Takdir edilecek bir hareket. G.Saray camiasının bu dayanışmayı göstermesi bizi de sevindiriyor. Ancak katılımın 100 kişiyi aşacağını sanmıyorum. Taahhüt etmek başka, vermek başka. Ama bu kadarla bile 10 milyon dolar eder. Bu da kulübün sorunlarını bir ölçüde çözmesine yardımcı olur. Aslında kulüpler taraftar kartlarıyla böyle kampanyalar düzenliyorlar. G.Saray kartta istediğini bulamadı. Biz de çok uğraşıyoruz ama zorlanıyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR