Erdoğan'a samimi itiraf! 'Hoşgörü ve sevgiyi...'

Antalyspor'un yıldızı Eto'o, "Avrupa'nın dört bir yanında futbol oynadım yüzlerce kişiyle tanıştım ama hoşgörü ve sevgiyle Türkiye'de tanıştım" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.12.2017 10:12 GÜNCELLEME 19.12.2017 10:12 SPOR
Erdoğan'a samimi itiraf! 'Hoşgörü ve sevgiyi...'
Erdoğan'a samimi itiraf! 'Hoşgörü ve sevgiyi...'

Çeşitli ülkelerden gelerek Türkiye'ye yerleşen spor, iş ve turizm dünyasından isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı "Anadolu Dünya Dolu" programında bir araya geldi. Spor dünyasından Eto'o, Quaresma, Muslera, Janssen, Bafetimbi Gomis, Moussa Sow, Bobby Dixon ve Ramil Guliyev gibi isimlerin yer aldığı organizasyonda önemli mesajlar veren Erdoğan, "Ülkemize gelen herkese gönlümüzü açıyoruz. Bizim göçmenler konusunda başımız ne kadar dikse, modern olarak tanımlanan ülkelerin başı o kadar eğiktir" dedi.
 


Erdoğan: Bizim yüz karamız yok

Erdoğan şöyle devam etti: "Siz bakmayın bugün Avrupa'nın Amerika'nın göçmenleri dışladığına, bu coğrafyaların hepsi göçmenler tarafından meydana getirildi. Çok büyük acılar, utançlar da vardır. Bizim böyle bir yüz karamız asla yoktur. İspanya'da Yahudileri kovulduklarında ecdadımız onlara kapılarını açtı. Bugün de Suriye'den, Irak'tan kardeşlerimiz başları sıkıştığında Anadolu'ya yönelmişlerdir. Kardeş bu zamanda kardeştir.".



Eto'o: Sevgiyi burada buldum

Yabancı sporcular da Türkiye'de her zaman hoşgörü ile ağırlandıklarını belirtirken Antalyspor'un yıldızı Eto'o "Avrupa'nın dört bir yanında futbol oynadım yüzlerce kişiyle tanıştım ama hoşgörü ve sevgiyle Türkiye'de tanıştım" ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ın Portekizlisi Ricardo Quaresma da "Sokağa çıktığımda, sahaya adım attığımda, hayatımda aradığım anlamı İstanbul'da buldum. Büyük bir şehir ve harika insanlar. Burada aradığımı buldum" diye konuştu.

Basketbolcu Dixon ise "Bir profesyonel olarak geldim Türkiye'ye, şimdi bir Türkiye sevdalısı olarak yaşıyorum" ifadelerini kullandı.. 

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz kendi İslam medeniyetimize sahip çıkalım.Dürüst insanlar bunu zamanla anlar.
    Cevapla
  • alben 6 yıl önce Şikayet Et
    sakin CHPEliler duymasin
    Cevapla
  • oflu 6 yıl önce Şikayet Et
    beşiktaş,galatasaray,fenerbahçeden yabancı yıldız oyuncular var tamam da trabzonspordan niye yok diye düşünüyor insan. mesela kariyeri olarak jose sosa yı çagırabilirlerdi...
    Cevapla
  • kıymet 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizin ve insanımızın kıymetini bilmiyoruz, bilmemizi istemiyorlar. sabahtan akşama kadar tv yayınlarından sosyal medyaya kadar sürekli insanımıza mutsuzluk ve umutsuzluk yükleniyor. bu kasıtlı yapılıyor. avrupayı, avrupaya gidenlere sorun ve ülkemizin kıymetini anlayın.
    Cevapla
  • Doktor 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bu hoşgörüyü evde hanımımıza,dışarda komşumuza,birbiriyle dirsek teması olan herkese gösterebilsek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR