Fenerbahçe Alanyaspor maçı tekrar oynanacak mı? Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararını açıkladı!

Süper Lig'in 38. haftasında Fenerbahçe ve Alanyaspor arasında oynanan maçta kural hatası olup olmadığı taraftarlar tarafından merak ediliyordu. Enner Valencia'nın Rakibi tarafından düşürülerek yerde kaldığı pozisyonda ilk düdükte penaltı kararı çıksa da VAR kararıyla pozisyon ofsayt olarak belirlendi. Peki, Fenerbahçe Alanyaspor maçı tekrar oynanacak mı? Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararını açıkladı!

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2021 12:42 GÜNCELLEME 07.05.2021 12:42 SPOR
Fenerbahçe Alanyaspor maçı tekrar oynanacak mı? Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararını açıkladı!
Fenerbahçe Alanyaspor maçı tekrar oynanacak mı? Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararını açıkladı!

Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu'na(TFF) yaptığı kural itirazıyla Alanyaspor maçının tekrar edilmesini talep etmişti. Mesut Özil'in ortasında ceza sahası içerisine hareketlenen Enner Valencia rakibi tarafından yere düşürülmüştü. İlk etapta penaltı olarak nitelendirip kararını veren hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR'dan gelen uyarıyla kararını değiştirerek pozisyonu ofsayt olarak belirlemişti. Taraftarlar merak ediyor Fenerbahçe Alanyaspor maçı tekrar oynanacak mı? İşte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararı...

Fenerbahçe Alanyaspor Maçı Tekrarlanacak Mı?

Spor Toto Süper Lig'in 38. haftasında Fenerbahçe'nin sahasında Alanyaspor ile karşılaştığı maçta Enner Valencia'nın rakibi ile yaşadığı pozisyon sonrası penaltı kararı değil ofsayt kararı çıkmıştı. Bu karardan sonra konuyla ilgili itirazını Türkiye Futbol Federasyonu'na(TFF) bildiren Sarı Lacivertliler maçın tekrarlanmasını talep etmişti. TFF'den konuyla ilgili açıklama geldi. 

TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün Riva’da yaptığı toplantıda Fenerbahçe A.Ş. Kulübü’nün 29.04.2021 tarihinde oynanan Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe A.Ş. müsabakasına ilişkin kural hatası itirazını değerlendirmiştir. Yapılan inceleme sonucunda söz konusu müsabakada kural hatası olmadığına karar verilmiştir." denildi.

Sarı Lacivertlilerin Kural Hatası İtirazı!

"Fenerbahçe Futbol A Takımımızın maçlarında, bu sene yaşadığımız ve aleyhimize olan açıklanamaz kararlara, dün gece itibarıyla bir yenisi daha eklenmiştir;

Süper Ligin 38.haftasında, Aytemiz Alanyaspor ile oynadığımız maçın 27.dakikasında, oyuncumuz Enner Valencia’ya ceza sahasında yapılan hareket sonucu maçın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı vermiş; hemen ardından VAR uyarısıyla penaltı pozisyonundan önce ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı kararı iptal edilmiştir.

Penaltı kararının iptali, dünya genelinde futbolun kurallarını belirleyen IFAB’ın ilgili maddelerinin açık bir ihlalidir.

Söz konusu hatanın hakem değil kural hatası olmasından dolayı maçın tekrarı gerektiği de tartışmasız şekilde ortadadır.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na gereken başvurular gün içerisinde yapılacaktır.

Sezon başından itibaren kritik hatalarla maç sonuçlarımıza yapılan açık etkinin, bu son kararla geri dönülemez bir boyuta taşındığını vurguluyor; tüm camiamızın sabrını zorlayan bu durumun düzeltilmesini talep ediyoruz."


Fenerbahçe'nin İtirazda Bulunduğu O Kural

8 topla oynama niyetiyle topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncu ya topla oynamadan veya topla oynamaya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadeleye girmeden önce faul yapılırsa, bu durum ofsayt ihlalinden önce gerçekleştiği için faul ile cezalandırılır. 8 Halihazırda topla oynayan veya oynamaya teşebbüs eden veya rakibi ile top için mücadele eden ofsayt pozisyonundaki bir oyuncuya ihlal yapıldığında, faul yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılır.

Ahmet Çakar Kural Hatası Dedi!

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, "Maçta kural hatası var. FIFA oyun kuralları der ki, 'ofsayttaki bir oyuncu topa doğru hareketlendiğinde topa dokunmadan önce bir faulle karşılaşırsa onun ofsaytta olması söz konusu olmaz, pozisyon faulle cezalandırılır'. Dün gece bu pozisyonun aynısı yaşandı." şeklinde konuştu. 

Deniz Çoban'dan Protokol Hatası İddiası

Eski Hakem Deniz Çoban konuyla alakalı olarak, "Bir oyuncunun şeklen ofsaytta bulunması ihlal değildir. Pozisyonundan avantaj elde etmesi, oyuna veya rakibe müdahale etmesi lazım ki burada yok. VAR'daki Halil Meler, Yaşar Kemal Uğurlu'ya 'Gel pozisyonu izle' demeliydi. Burada protokol hatası var." dedi. 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir yerde bir haksızlık varsa düzeltilmeli takımların sezon başından sezon sonuna emekleri hakem hataları yüzünden yenilmemeli bugün 1 puanla lig düşenler averajla şampiyonluk kaybedenler oluyor çünkü aynı adalet gün gelecek sanata tecelli edecek yanlışa yanlışla devam edersen doğruyu bir türlü bulamazsın adalet konusunda kamuoyunun sesini duymazdan gelenlerin sonu kötü olur
    Cevapla
  • Ser 2 yıl önce Şikayet Et
    Çakar ve FB liler dışında kural hatası diyen yok bunda kural hatası varsa ligdeki çoğu maçın yeniden oynanması lazım
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Masa başında şampiyonluk kazanmak istiyorlar ne kural hatası net ofsayt okuduğunuda anlamıyorlar
    Cevapla
  • Iman 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerekcesi neden yok.
    Cevapla
  • metehan ç. 2 yıl önce Şikayet Et
    net kural hatası Arkadaşlar ben bir fenerbahçeliyim bugün bizim başımıza gelen yarın diğer takımların başına gelebilir onun için boş yapmayın TFF bunu red edicek çünkü kurala göre değil diğer takımlara göre üstüne alacak basskıyı düşünerek hareket edecek (iyi günler )
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Erzurumspor maçında da aynısı oldu sezon başından bugüne tüm maçları izleyip gereken maçları tekrar ettirelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR